FOTO/VIDEO  Tuzla 'ratna zona', revolucija u BiH!

Tuzla, revolucija, revolt, otpor, Aldin Širanović, bjegstvo, Tuzla, prosvjedi, Ivo Lučić, nacionalizam
...i ponovo se primaknuti zgradi Vlade Tuzlanskog kantona (TK), javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su prosvjednici uspjeli probiti kordon, policija je bacila veliku količinu suzavca i rastjerala prosvjednike u okolne ulice i parkove. Tijekom današnjih sukoba pritvorene su najmanje četiri osobe. Ozlijeđeno je oko 50 ljudi.

Prethodno je policija već jedom bacila suzavac ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona (TK) nakon čega su se prosvjednici razišli, a policija postavila kordone. Prije bacanja suzavca na ulicama je bilo oko 4.000 građana. Razbijena su stakla na nižim nivoima zgrade, a zapaljena je i zastava Tuzlanskog kantona

Kako javlja reporter Anadolu Agency (AA), tuzlansko naselje Slatina podsjeća na ratnu zonu! Na dvije lokacije traje sukob prosvjednika i policije koja nastoji po svaku cijenu uspostaviti mir. Zapaljene su automobilske gume, a crni dim je pomiješan s bijelim dimom suzavca.

Delegacija od nekoliko prosvjednika ušla je u zgradu, ali tamo nikoga nisu zatekli. Svi su pobjegli uključujući premijera Seada Čauševića i sve ostale ministre.

Reporter AA kaže da su posebno radikalni mlađi prosvjednici. Prenosi da se oni žestoko sukobljavaju s radnicima. U jednom trenutku su i predstavnici radničkih sindikata stali između prosvjednika i policije da bi se sukob zaustavio, ali to nije pomoglo. Sukobi na ulicama Tuzle se nastavljaju.