Tužiteljici Vesni Budimir, zbog procesuiranja zločina Armije R BiH, upućene nove prijetnje: "Okani se ćorava posla"

Vijeće Vrhovnog suda Federacije, sud, droga, šverc droge, droga, sud, kriminal, kazneno djelo, imigranti, policija, sud bih, suđenje, Eronet, dijana milić, tužiteljica, smrt, platformaši, kontrola, sud, Muhidin Bašić, silovanje, Željko Komšić, crna kronika, crna kronika, ratni zločin, optužnice, Livno, promet, sigurnost, Mila Gadžić, Brank Kolobarić, Valerija Čuljak, sudac, sud, Slobodan Vasković, HT Eronet, Stipe Prlić, optužnica, dretelj, Tužiteljstvo BiH, beba, sud, Njemačka, vesna budimir, suđenje, prijetnje, monstrum, suđenje, Hrvatska, Mostar, žrtva, uhićenje, Nizozemska, tužiteljstvo, optužnice, ratni zločin, Mostar, optužnica, Armija BiH, suđenje, sud, trgovina ljudima, tužiteljstvo, Dragica Glušac , Gibraltar, suđenje, mikro kredit, sestre, Mostar, Mostar, ubojstvo, istraga, umirovljenici, ep hz hb, sindikat, sindikat ephzhb, Gibraltar, Stipe Prlić, optužnica, bjegstvo, suđenje, policajci, frane lučić, kornati, prevarant, Čapljina, osuda, sud bih, tužiteljstvo
...kaže "šefici da se okane ćoravog posla oko Jablanice i Trusine", a prije nekoliko dana zaštićenom svjedoku u "predmetu protiv Nihada Bojadžića" prijećeno je smrću, saznaje "Glas Srpske".

Izvor blizak Tužiteljstvu BiH kaže da se pretpostavlja da su prijetnje u oba slučaja stigle od Bojadžićevih prijatelja i suradnika.

- Moguće je da su prijetnje i pritisci stigli iz Novog Pazara gdje žive Bojadžićeva braća. U "predmetu Bojadžić" u kojem je riječ o ratnim zločinima počinjenim u Jablanici i u Trusini, naročito nakon priznanja Raseme Handanović Zolje i njene suradnje s tužiteljstvom, dirnuto je u osinje gnijezdo - kaže taj izvor.

Ističe da je Budimirovoj, koja je pokrenula istragu za zločine koje su u Trusini počinili pripadnici Armije RBiH nad Hrvatima, prijećeno i ranije zbog čega već 33 mjeseca ima osiguranja.

Ističe da je prije tri mjeseca pretučen i njen tjelohranitelj Edin Bijelić te da policija o tom pitanju ništa nije uradila.

- Nekoliko svjedoka u "predmetu Bojadžić" do sada je odustalo od svjedočenja tvrdeći da je to opasno, jer Bojadžićevu obranu financira međunarodni narko-kartel. To, i izjave da se plaše za sigurnost svojih obitelji, bili su razlog da nekoliko svjedoka u tom predmetu dobiju status zaštićenih, te da svjedoče pod pseudonimima - ističe izvor iz Tužiteljstva.

Bojadžić je optužen da je kao bivši zamjenik zapovjednika Specijalnog odreda za posebne namjene "Zulfikar" Armije RBiH počinio zločine u Jablanici. Tužiteljstvo ga tereti da je sudjelovao u zločinima nad civilima hrvatske nacionalnosti i pripadnicima HVO-a u ljeto 1993. godine u objektu Muzej "Bitka na Neretvi".

Sud BiH na statusnoj konferenciji, održanoj u četvrtak, odlučio je da suđenje Bojadžiću počne 20. marta, dok će mu se u međuvremenu suditi i za zločine počinjene nad Hrvatima u Trusini.

Osim Bojadžića, za zločine u Trusini do sada su osumnjičeni i Zulfikar Ališpago, Rasema Handanović Zolja, Mensur Memić, Dževad Salčin, Senad Hakalović, Jusuf Hadžajlija, Nedžad Hodžić i Edin Džeko.

Handanovićeva i Džeko krajem prošle godine iz SAD su izručeni BiH. Handanovićeva je jedina koja je priznala zločine i pristala na suradnju s Tužiteljstvom.
Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić nije želio reći je li prijetnja pripadniku osiguranja Budimirove prijavljena kao ni šta je istraga pokazala nakon napada na Edina Bijelića.

U Tužiteljstvu BiH "Glasu Srpske" neslužbeno je rečeno da dalja istraga u ovom predmetu vodi ka ratnim pripadnicima vojnog i političkog vrha RBiH.
Svjedočenje Handanovićeve o zločinima pripadnika Armije RBiH nad Hrvatima i Srbima u Konjicu i Jablanici najvjerojatnije će dovesti do tadašnjeg zapovjednika ARBiH Sefera Halilovića.