TTU spreman za izgradnju Bloka 7 Termoelekrtane Tuzla

Vlada TŽ, izgradnja Bloka 7, Termoelektrana Tuzla, energetska zajednica, FBIH, izgradnja Bloka 7

Tvornica transportnih uređaja u Tuzli (TTU) spremno dočekuje izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, zaključeno je nakon današnje posjete delegacija Vlade FBiH i Vlade TŽ toj tuzlanskoj tvrtci.

S obzirom na to da su stečeni svi preduslovi za početak izgradnje Bloka 7, premijeri Fadil Novalić i Denijal Tulumović s ministrima Nerminom Džindićem i Sulejmanom Brkićem posjetili su danas TTU i u društvu direktora tvrtke Almira Zulića obišli proizvodne pogone tvornice.

Delegacije su se uvjerile u spremnost tuzlanske tvornice da se već od početka izgradnje Bloka 7 uključi u taj proces i svojim kapacitetima pomogne realizaciju tog velikog elektro-energetskog projekta.

- Zadovoljni smo ovim što danas vidimo u TTU-u. Tvrtka danas izgleda vrlo respektabilno i spremna je odgovoriti svim zadacima koji se pred nju budu postavljali - rekao je Novalić, ističući značajan pozitivan iskorak koji je TTU napravio u protekle dvije godine.

Pozitivnim ocjenama pridružili su se i premijer Tuzlanske županije  Denijal Tulumović i ministar unutarnjih poslova Sulejman Brkić.

- Zadovoljstvo je vidjeti oko 200 vrijednih ljudi koji rade i ovdje stvaraju novu vrijednost. Približava nam se izgradnja Bloka 7 i drago nam je vidjeti da je TTU u protekle dvije godine dovoljno stabilan da odgovori i najkompleksnijim zadacima koji se pred njega budu stavljali u realizaciji ovog projekta - zaključio je Tulumović, priopćeno je iz Vlade TŽ.