Trojica muškaraca odvela djevojčicu u Banju Luku?

Tijana Jurić

... Tijanom Jurić iz Subotice, koja je nestala u noći sa 25. na 26. srpnja ove godine, potvrđeno je za “Dnevni avaz” iz MUP-a RS.

Bez informacija
U zahtjevu Interpola navodi se, između ostalog, da je potrebno provjeriti informacije, raspisati potragu te locirati djevojčicu.

"Nakon što smo dobili Interpolovu potjernicu koja podrazumijeva potragu, odnosno potrebu za lociranjem nestale osobe, pristupilo se odmah operativnom radu na terenu, ali za sada nemamo nikakvih informacija", kazala je jučer Mirna Šoja, glasnogovornica MUP-a RS.

Prema pisanju srbijanskih medija, djevojčica je posljednji put viđena na nogometnom turniru u Sportskom centru Rata u Bajmoku. Sa prijateljima je prisustvovala sportskom događaju, ali se na povratku kući odvojila od društva i otišla nazad u sportsku halu da bi vratila pozajmljenu majicu.

Na društvenim mrežama i stranicama za razmjenu informacija u utorak se pojavila informacija o nestaloj djevojčici - da je nestala Tijana navodno primijećena u Republici Srpskoj.

Crni auto
"Danas (utorak, op. a.) neki crni BMW bosanskih tablica stao je kod moje kuće i pitao mog dedu, jer je on bio pored puta, gdje se ide ka Banjoj Luci. I deda je objasnio i zvao te momke na rakiju. Oni su izašli i izveli za sobom jednu curu, sva je bila uplakana, ista Tijana. Meni je odmah sinulo i ja sam se njoj obratila: "Ej, ti si mi nešto poznata." Odmah je skočio jedan od one trojice i rekao: "Idemo." I otišli su. Ja sam dedi rekla da mislim da je to Tijana i baka nije dozvolila da deda zove policiju", navodi se u objavljenom komentaru koji je izazvao lavinu reakcija, ali je ubrzo i izbrisan?!

Više od 500 građana Subotice samoinicijativno se organiziralo i krenulo u potragu za djevojčicom, mimo MUP-a Srbije, Žandarmerije, policije Mađarske i Belgije, Interpola, a sada i MUP-a RS.

Očajni otac Igor zamolio je putem medija sve one koji su primijetili djevojčicu ili imaju informacije o njenom kretanju da se obrate najbližoj policijskoj stanici.

Pronađena patika
Djevojčica je nestala u noći sa 25. na 26. srpnja, a na mjestu nestanka policija je pronašla bijelu tenisicu "starku". Policijska uprava Subotice moli sve građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi s nestankom, prijave na broj telefona 192, odnosno na mobilni telefon 064/8927365.