Trodnevni skup vehabija u Bihaću: S nevjernicima nikada nismo u miru

Islamska omladina USK-a pozvala je sve "da'ije iz BiH i inozemstva, kao i svu braću muslimane da svojim prisustvom daju svoj doprinos ovom seminaru", koji je počeo jučer u "mesdžidu kod stare željezničke stanice u Bihaću".

U pozivu se navodi da je "noćivanje osigurano u prostorijama mesdžida", uz napomenu da sudionici trebaju za sebe pripremiti potrebnu opremu za noćenje - deku, vreću za spavanje i pribor za osobnu higijenu.

Zainteresirani se obavještavaju da sve dodatne informacije mogu dobiti ukoliko kontaktiraju "brata da'iju Bilala Bosnića", koji je u medijima ranije navođen kao vođa vehabija iz Bužima.

Bosnić je u hutbi, koju je propovijedao nakon policijske akcije "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, provedene početkom veljače prošle godine, poručio da "treba osuditi nevjernike i zulumćare koji su naručili akciju u Gornjoj Maoči", te istakao da je sve "krenulo iz poznatog pederskog grada Berlina".

"Ovo što se desilo je ksenofobija, a ovi što su to naručili ne znaju da je pola Njemačke muslimansko. S nevjernicima nikada nismo u miru, nego smo samo potpisali primirje", rekao je Bosnić.

Pomenuvši imena svoje "braće, koji su poginuli na Alahovom putu", Bosnić je pozvao neodlučne i pasivne vjernike da im se što prije pridruže.

"Što ne pošalju specijalce na Dodika, koji prijeti referendumom i svojom Republikom Šumskom. Što njega ne uhite i kriminalce i lopove, a ne nas", zapitao je tada Bosnić.
(srna)