Trgovci hrvatskim kolektivnim pravom nestali s političke scene

SDP BIH, HSP BIH, NS radom za boljitak, SDA BIH, platformaši, Vlada Federacije, Nermin Nikšić, Ante Krajina, ugovori, dugovi, platforma, platformaši, HSP BIH, Lijanovići, Živko Budimir
...su gotovo pomeli s političke scene, piše Hrvatski Medijski Servis.

Nezakonito izabranom predsjedniku Federacije BiH nije pomoglo ni zagovaranje unitarne BiH, bez entiteta, ni stvaranje koalicije sa šest bošnjačkih stranaka, ni obećanje o otvaranju 80.000 radnih mjesta. Budimir je bio uvjeren kako će osvojiti 150.000 bošnjačkih glasova i biti novi Željko Komšić u stolici Hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a osvojio je tek 10.000 glasova, dok njegov SPP nije prešao izborni prag ni u jednoj županiji.

Lijanovićeva stranka "Radom za boljitak" koja je kupovinom glasova i majorizacijom Hrvata bila dijelom federalne platformaške vlasti i vladajuće koalicije u većinski bošnjačkim kantonima, nakon što u prethodnom mandatu financijski poharala Zapadno-hercegovačku županiju nije ušla ni u Federalni ni u bh parlament.

Uspijeli su prijeći izborni prag samo u Zapadnohercegovačkoj županiji osvojivši 4,9 , Hercegbosanskoj gdje su dobili 6,9 i Tuzlanskoj županiji gdje su osvojili 4 posto glasova birača.

Prije isteka mandata "mozak operacije" kako je Slavo Lijanović nazvao svog brata Jerku završio je u pritvoru zbog višemilijunske porezne utaje s još trojicom svoje braće svojim ministrom Miloradom bahiljom i ostalim pomagačima.

HSP Zvonke Jurišića raspao se na nekoliko frakcija, a dužnosnici ove stranke koji su imenovani kao kandidati HSP-a na ministraske i direktorske funkcije otkazali su poslušnost stanci, već nakon dvije godine sudjelovanja u projektu majorizacije Hrvata.

Na nedjeljnim općim izborima uspijeli su prijeći izborni prag u Zapadnohercegovačkoj županiji gdje su osvojili 6, 3 posto glasova birača, u koaliciji s HSS Stjepan Radić HSP je u Hercegbosanskoj županiji dobio 5,7 posto glasova birača i u Posavskoj županiji su umalo prešli izborni prag osvojivši 3,2 posto glasova birača.

Podsjetimo nakon prošlih izbora HSP je imao dva zastupnika u federalnom i jednog u parlamentu BiH.

Prije nego što su prihvatili projekt majorizacije Hrvata bili su na vlast s "Devedesetkom i Lijanovićima u Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Herceg-bosanskoj županiji" gdje su za sobom ostali tolike proračunske rupe da će trebati cijelo desetljeće za krpati posljedice njihove vladavine.

/HMS/