Traži se povlačenje tužbe protiv organizatora skupa „Pravda za Davida“

Traži se povlačenje tužbe protiv organizatora skupa „Pravda za Davida“
RAS Srbija

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je pozvao Igora Radojičića, gradonačelnika Banja Luke da povuče tužbeni zahtjev koji je upućen organizatorima skupa „Pravda za Davida“, koje prenosimo bez uredničkih intervencija.

"Pozivam Igora Radojičića, gradonačelnika Banja Luke da povuče tužbeni zahtjev koji je u ime Grada podnesen protiv organizatora skupa „Pravda za Davida“ održanog 30.12. 2018. godine, a kojim je navodno uslijed „propale“ Nove Godine isti oštećen za iznos od 178.445,00 KM!

Predmetna tužba pokazuje da dosadašnje sramno ponašanje Igora Radojičića u slučaju ubojstva banjalučkog studenta Davida Dragičevića nije plod slučajnosti. Perfidnim karikiranjem povoda i stvarnih razloga u svrhu svoga stranačkog pozicioniranja, a u cilju zadržavanja kandidature za prvog čovjeka Grada, jasan je cilj Radojičića. Neprihvatljivo je da kolateral budu naivna banjalučka djeca kao moneta tog stranačkog poltronizma i pozicioniranja.

Nedostatak empatije i elementarnog bontona kod Radojičića je njegova individualna stvar, ali Grad Banja Luke ne smije da bude u funkciji moralnog sunovrata Igora Radojičića, već isključivo u interesu građana Banja Luke.

Sve i da jeste nastala predmetna šteta, ta cifra nije vrijedna uništenja života troje mladih ljudi, djece Banja Luke. Između ostalog, pa taj iznos je višestruko premašen samo od Helikopterskog servisa za vožnje pjevačica na privatne i stranačke zabave političke opcije kojoj Radojičić pripada. Poruka represije, a ne korekcije i tolerancije mladalačke slobode ne može i ne smije biti referenca ovog Grada!!!

Od cinizma Igora Radojičića jedino su društveno tragičniji postupci tzv. opozicije koja je regrutirala tek punoljetnu omladinu, te žrtvovala njihovu naivnost za osobni interes uskog kruga stranačkih funkcionera, točnije „elite“ Partije demokratskog progresa. Scenarij je već viđen na lažnom zaklinjanju i dobivanju mandata na tragediji jedne obitelji.

Očigledno, tu nema pijeteta ni prema mrtvima, a niti prema živima.

I dok Branislav Borenović , vječiti profesionalni opozicionar džogira po sarajevskim parkovima, za primanja koja se trenutno mjere u stotinama hiljada maraka, ova naša djeca su osuđena na totalnu propast, a da nisu ni počeli živjeti.

Prema tome, nedopustiva je ova konverzija - novac za uništenje mladih života, te ću osobno i svakom drugom obliku učiniti sve da neutraliziram katastrofalne posljedice raznih Radojičića, Borenovića i sličnih i njihovu konverziju političkih karijera na uštrb građana Banja Luke. To što se zovete jedni vlašću drugi opozicijom ne daje vam za pravo da uništavate više grad Banja Luku i građane ovog grada!"