Travnik: Policajci iz četiri županije/kantona najavili prosvjede

... mirne prosvjede pred zgradama županijskih/kantonalnh vlada ako ne dođe do usvajanja zakona o plaćama policijskih službenika i njegovog usklađivanja s federalnim zakonom koji sve policajce tretira ravnopravno, zaključili su danas predstavnici tih sindikata u Travniku.

Kako je Feni kazao Dragan Škulj, predsjednik Sindikata uposlenika MUP-a SBK, od županijskih/kantonalnih vlasti koje su u fazi formiranja sindikati očekuju veći sluh i u rješavanju drugih problema koji muče uposlenike MUP-a.

To se, po njegovim riječima, prvenstveno odnosi na isplatu policijskih potraživanja po pravomoćnim sudskim presudama i uvođenje povoljnijih uvjeta za umirovljenike.

Sindikat policije SBŽ/K, istakao je, neće prihvatiti nikakva parcijalna rješenja, već će i dalje insistirati da se ta isplata izvrši u cijelosti i na zakonit način.

Učesnici sastanka u Travniku dobili su podršku kolega iz Bihaća, Zapadnohercegovačke i Livanjske županije/kantona, koji su ih pismeno ili usmeno obavijestili da će se solidarizirati na putu ispunjenja njihovih zahtjeva.

Fena