To, ipak, nije uspjela predvidjeti: poznatoj proročici ukrali 3,2 milijuna kuna

proročica, krađa
Proročici i "kraljici medicine", kako sama sebe naziva Nizama Al Raisa iz Brčkog, lopovi su ukrali 850.000 konvertabilnih maraka (3,2 milijuna kuna). Pljačka se dogodila pod okriljem noći u mjestu Cerik u kući njezine majke gdje su lopovi provalili i odnijeli novac koji je Al Raisa stekla navodnim liječenjem i proricanjem.

Nizama je veliko bogatstvo stekla reklamirajući nadnaravne sposobnosti, gostujući u emisijama koje su u ponoćnim terminima emitirale lokalne televizije. Neki od tih nastupa trajali su i po više od dva sata, sve dok to Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije zabranila. Potom je prepoznala potencijal društvenih mreža, gdje se nastavila reklamirati. Sama za sebe kaže da je "doktorica za liječenje Kur'anom".

Malo je reći da su stanovnici Brčkog ostali u čudu kada su čuli za pljačku. Nije im jasno kako je proročica nije sama predvidjela. "Neka sada sama sebi pomogne i otkrije tko je izvršio pljačku", komentira za Dnevni avaz jedna od mještanki.

Nizama se, inače, zvanično predstavlja kao duhovna iscjeliteljica, vidovnjakinja, parapsihologinja i bioenergetičarka. Kaže i da skida crnu magiju, uklanja uroke i nagaze. U svojoj biografiji navodi da otklanja ludilo, depresiju te noćno mokrenje, strah, bolove u tijelu, glavobolju, sterilitet, želučane tegobe i govorne mane. Izrađuje i amajlije za bračnu sreću, obiteljsko blagostanje, posao, ljubav, školu te štiti poslovne ljude i tvrtke od zla.