Tijekom vikenda registrirano čak 18 prometnih nezgoda na području HNŽ

Proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 27 prijava od strane građana (na području Mostara 15, na području Čapljine 4, na području Prozor-Rame 1, na području Čitluka 2, na području Konjica 2 i na području Jablanice 3).

 

U oblasti javnog reda i mira registrirano je 14  prekršaja  i to na području Mostara 8, na području Čitluka 1, na području Čapljine 3, na području Konjica 1 i na području Stoca 1.  

 

U oblasti sigurnosti prometa registrirano je 18 prometnih nezgoda ; tri su osobe  zadobile lakše tjelesne ozlijede.

 

Prometne nezgode su se dogodile : na području PU Konjic 6, na području PU Čapljina 4 i na području PU Mostar 8.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

 

-        11.12.2009.godine u PU Mostar obratila se H.A. iz Mostara i prijavila da joj je u stan došla NN ženska osoba koja se predstavila kao kćer Z.D., te joj rekla da će joj novčano pomoći. Nakon toga, ista je iskoristila trenutak nepažnje i sa stola otuđila novac, te se udaljila u nepoznatom smjeru. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu.

-        13.12.2009.godine, oko 10,55 sati, PU Mostar je obavještena kako se iz stana na adresi Ul. Splitska broj 72 vidi gusti dim. Izlaskom na lice mjesta, pripadnici policije zatekli su vatrogasce koji su provalili u stan jer iz istog nitko nije odgovarao. Ulaskom u stan utvrđeno je da se radi o bolesnoj osobi,  za koju su pripadnici Hitne pomoći utvrdili da joj je pozlilo, a uslijed čega je došlo do zapaljenja posuđa na šporetu. Radi se o Mariji P.(1964) koja je prevezena na CUM Mostar radi daljnjeg lječenja.