FOTO  Temperature i do -15 stupnjeva, od srijede snijeg i u Hercegovini

Hladan zrak stiže pod utjecajem prostrane sibirske anticiklone, koja će svoj vrhunac dosegnuti sredinom tjedna. Osjetu hladnoće pridonosit će i povremeno umjeren, gdjegod i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će biti izražen u srijedu.

Prema najavama meteorologa, utjecaj ove anticiklone trebao bi potrajati i do idućeg tjedna, a sa sobom će donijeti i snijeg, koji bi vrlo lako mogao zasniježiti i južniji dio Hercegovine. Prema najavama iz FHMZ-a, više sunčanog vremena bit će ujutro, po kotlinama u Bosni mjestimično s maglom i niskom naoblakom, a ujutro će biti jak mraz. Naoblačenje sa zapada će se postupno do kraja dana proširiti na cijelu zemlju. U noći na srijedu očekuje se slab snijeg u zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između - 14 i - 7, na jugu zemlje od - 5 do 1 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između - 7 i - 2, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.

- Na području južno od Mostara moglo bi biti snijega, ali i u noći sa srijede na četvrtak kazao nam je dežurni meteorolog dodavši da se očekuje još oborina i u noći s četvrtka na petak. U južnijim dijelovima zemlje nešto kiše bi moglo biti u petak i u subotu, ali po danu. Dežurni meteorlog nam je kazao i kako će oborina biti sve do utorka.

- Bit će zime. Tako se očekuju jutarnje temperature od -15 do - 7, a na jugu od -5 do -1 stupanj, kazao nam je dežurni meteorolog dodavši kako će biti hladno i po danu, dnevne temperature će iznositi od - 8 do -4, dok bi na jugu mogle biti od 3 do 7 stupnjeva.

Reakcije na vrijeme

Što se tiče bioprognoze, danas će prijepodne biti ugodnije, a u drugom dijelu dana povećana naoblaka mogla uzrokovati reakcije na vrijeme poput nervoze i glavobolje. Astmatičari i osobe s kardiovaskularnim problemima trebaju izbjegavati boravak na otvorenom i ne izlagati se jačim naporima.

Večernji List