Telemach će tužiti BH Telecom zbog klevete

Telemach
Telemach

Poduzeće Telemach najavljuje kako će podnijeti prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije i Tržišnoj inspekciji Bosne i Hercegovine protiv poduzeća BH Telecoma "zbog kleveta i lažnih optužbi" na račun Telemacha.

Iz Telemacha ističu kako je ovakvo ponašanje BH Telecoma krenulo nakon što je ovo poduzeće odlučilo povećati cijenu za 4,9 KM od 1. ožujka ove godine.

"Telemach upozorava javnost BiH na neistine koje BH Telekom iznosi u razgovorima s korisnicima i koje su direktno usmjerene protiv naše kompanije. S takvim ponašanjem se susrećemo nakon što je BH Telekom odlučio povećati cijene za 4,90 KM od 1.3.2020.

Došli smo do informacija o više namjernih propusta koje predstavljaju radnje nedopuštenog trgovanja, kao što su neistine da će usluge Telemacha 'sad poskupljivati'; da je na Stupu 'izgorilo' na desetine televizora korisnika Telemacha jer je 'mreža većinom ilegalna i zbog toga bez ISO standarda'; da Telemach 'preko 50 posto korisnika ne prijavljuje', 'radi monopolistički i ucjenjuje"', priopćeno je iz Telemacha.

"Postavljamo pitanje je li moguće da se jedna državna firma koristi ovakvim metodama da bi prodala svoje usluge ili zadržala korisnike? Osim što se ovakvo ponašanje svakako ne može nazvati etičkim, ni zakon ne dozvoljava da se sprovodi negativna kampanja protiv konkurentske firme, a u ovom slučaju se čak radi i o kleveti i lažnim optužbama na račun Telemacha, kompanije koja već deset godina investira desetine milijuna KM godišnje u Bosni i Hercegovini, uredno plaća porez i kroz zapošljavanje više od 1.000 ljudi uzdržava oko 3.000 članova njihovih obitelji", poručili su iz Telemacha.

"Sve informacije koje smo iznijeli dobili smo od nezadovoljnih građana koji su iskazali svoj revolt ponašanjem zaposlenih u BH Telekomu. Pozivamo sve koji imaju slično iskustvo da se obrate nadležnim institucijama ili direktno nama. Da bi zaštitio svoje poslovanje, Telemach je već podnio prijave protiv BH Telekoma Regulatornoj agenciji za komunikacije i Tržišnoj inspekciji BiH", stoji na kraju priopćenja poduzeća Telemach.