Tajni SMS-ovi procurili u javnost: Suljagićeva žena pisala ministru, Lagumdžija poručio Suljagiću da “ohladi malo”

Emir Suljagić, supruga, tuča, obiteljsko nasilje, Emir Suljagić, sms, zlostavljanje, tuča, Bakir Hadžiomerović, Enes Suljkanović, Emir Suljagić, df bih, branitelji, Emir Suljagić, Koordinacija braniteljskih udruga
...intervencije u domu ministra nauke i obrazovanja Emira Suljagića, otkrivaju novi detalji tog skandala, koji sarajevski mediji dosljedno prešućuju već petnaestak dana, piše u najnovijem broju sarajevska Slobodna Bosna. Pročitajte ih ovdje jer na FTV-u nećete čuti niti slova o tome.

Kako nezvanično doznaje taj list, uz službeno policijsko izvješće koje je datirano 29. 12. 2011. godine, nakon što su policajci po dojavi anonimne susjetke stigli na poprište sukoba u stan ministra Emira Suljagića i njegove supruge Behije Belme Selimović, Kantonalno tužiteljstvo raspolaže i SMS porukama koje je gospođa ministarka slala državnom ministru sigurnosti Sadiku Ahmetoviću i ministru policije u Vladi Kantona Sarajevo Muhamedu Budimliću.

- No, za razliku od Ahmetovića, koji je ozlojeđenu ženu uputio da se obrati MUP-u Kantona Sarajevo, sadržaj poruka koje je, nakon što je suprug na nju fizički nasrnuo, Belma Selimović policajcima sama predočila, još su jedna potvrda da su Suljagićeve stranačke kolege bile dobro upućene u njihove žestoke bračne okršaje. I ne samo da su SDP-ovci i njihova novinarska potrčkala znali da je Emir Suljagić napao suprugu, nego je u zataškavanje tučnjave zaraćenih supružnika bio uključen sam stranački vrh, na čelu s liderom Zlatkom Lagumdžijom, što zorno dokazuju poruke koje su 29. 12., prije i poslije policijske intervencije, razmijenili kantonalni ministar policije Muhamed Budimlić i Belma Selimović.

Slobodna Bosna objavljuje i SMS poruke koje se spominju u tekstu:

Budimlić: Daj prestanite, policija vam dolazi tamo, to nije dobro ni tebi ni njemu, znaš zašto, kao djeca ste.

Selimović: Reci njemu da se ne glupira ljubomorni manijak, nek' on stane.

Budimlić: Rekao mu je glavni (Zlatko Lagumdžija, op.a.) neka ode malo i ohladi se, ti ništa ne pričaj. Jesu došli policajci?

Selimović: Jesu. OK. Došli su oni već ranije, šalju me kod doktora za vrat. Budimlić: Dobro. Selimović: Sve je završeno, vidimo se sutra.