Tajna bračne idile ministra Suljagića - tko se bije, taj se voli

Zaljubljeni je par na novinarsku ekipu „nabasao" samo nekoliko sati nakon što je u Slobodnoj Bosni objavljen tekst o fizičkom napadu Emira Suljagića na suprugu, što je za njih bila zgodna prilika da uglas negiraju pisanje „duboko nesretnih i nesređenih" novinara.

Piše: Suzana Mijatović- Slobodna Bosna

„Nikada nisam primila nikakve udarce. Da jesam to bi se vidjelo", kazala je novinarima Dnevnog avaza Behija Selimović, dok je suprug Emir šeretski dodao kako se sa životnom saputnicom svađa samo kada zaboravi na godišnjicu braka. Prethodno je ministar obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo medijima uputio krajnje neuvjerljiv demant, u kojem je zanijekao čak i da je u njihovom domu intervenirala policija.

„Članak koji je objavljen u medijima, koji konstantno blate SDP i mene osobno, je gomila brutalnih laži i podvala, te predstavlja logičan nastavak takve orkestrirane kampanje. Kapitalna razlika u odnosu na sve doskorašnje napade je ta što se u obračun protiv mene ponovo uvlači moja obitelj", napisao je Emir Suljagić, prešućujući, istodobno, nekoliko notornih činjenica.

Tekst o brutalnom nasrtaju agresivnog ministra Suljagića na suprugu Belmu nisu izmislili novinari „SB", o tome je 29. prosinca 2011. načinjena službena policijska zabilješka, koja je uredno evidentirana u Policijskoj upravi Ilidža. Stoga bi neupućeni Suljagić morao znati (a mogao je i pitati svog stranačkog kolegu, ministra policije Muhameda Budimlića), da se službene policijske zabilješke ne mogu uništiti, korigirati, niti skrivati, odnosno, da se prema zakonski utvrđenoj proceduri, moraju proslijediti Kantonalnom tužiteljstvu, kao što je to i učinjeno 6. siječnja ove godine.

Informacije koje su revnosni policajci uredno zabilježili, uključujući i iskaz Belme Selimović, koja je u detalje opisala kako je suprug fizički zlostavljao, a potom joj prijetio stranačkim (SDP-ovskim) kolegama, novinari „SB" su prenijeli profesionalno i odgovorno, cijeneći kako nijedan nasilnik, bez obzira na društveni status i funkciju koju obavlja, ne bi smio biti amnestiran krivnje i iznad zakona. Jednako smo tako vjerno prenijeli i izjavu Emira Suljagića, koji se policajcima požalio kako se njegova supruga ne želi razvesti, i usput otkrio mnoge intimne detalje iz njihovog braka. No, da cijela stvar bude još gora, u međuvremenu se ispostavilo kako su za fizički obračun posvađanih supružnika znali urednici više sarajevskih medija (Dnevnog avaza, Oslobođenja, Federalne televizije...), koje su Suljagićeve stranačke kolege i prijatelji panično zvali poslije policijske intervencije i tražili da se taj skandal zataška. Stranačka je, direktiva, očevidno, izvršena, budući da do prošlotjednog izdanja Slobodne Bosne niti jedan sarajevski medij o nasilničkom ispadu ministra Emira Suljagića nije objavio ni slova.