Svi naši prosvjedi: Koliko košta sarajevska magla?

Sarajevo, islamska zajednica, prosvjedi, magla, Zvonimir Hodak, Sarajevo, zagađenost
...u kojoj posljednjih 20 godina vlada čisto  bošnjačka SDP prelili su se i u druge gradove Federacije. Što više vrijeme odmiče vidi se koliko su oni bili opravdani ili ne. Prosvjedi traju i danas, ali na njima je zanemariv broj ljudi, tako da se više nikako ne može pričati o masovnosti na njima.

Kada se sve sabere i oduzme štete od prosvjeda su milijunske, a narod nije ništa dobio. Sav ceh prosvjeda u kojima su popaljene i opljačkane zgrade institucija pao je i past će opet na leđa običnog malog čovjeka koji i onako jedva živi od silnih nameta.

Nakon svega pošteno bi bilo ljudima reći tko stoji iza ovih prosvjeda. Narod koji je izašao na prosvjede izašaoje za svoje bolje sutra, nikako za nečiju fotelju u vlasti ili nešto mnogo gore. Neke maske su već pale, neke padaju, a ostale će svakako pasti u narednom perioodu. 

U javnost su izašli podaci da su mostarske nerede vodili sin tajkuna i narkoman.  "Jedan je ortodoksni narkoman, a drugi je razmaženi problematični sin roditelja milijunaša! I oni su se spontano okupili i organizirali da pomognu obespravljenim radnicima"?  rekao je član Predsjedništva SDA i federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan. Slike sa prosvjeda u Livnu kažu da su u prvom redu malobrojnih prosvjednika bili kćer i sin livanjskih tajkuna koji žive bolje od velike većine građana BiH. Kakve to oni promjene hoće i zašto bi ih sirotinja trebala slušati?

Uz sve nabrojano valja spomenuti da su velika, ili ogromna većina prosvjednika Bošnjaci, a to se lijepo vidi iz statističkog podatka koji kaže da je od 3758 potpisnika peticije za smjenu vlasti u HNŽ njih samo 157 nisu Bošnjaci!!!

Ta igra je za sada završena, i lijepo bi bilo kada bi naši federalni partneri i naši susjedi počistili nered u svojoj avliji i konačno izabrali svoje prave predstavnike koji će sa predstavnicima Hrvata konačno ovu državu  povesti ka boljitku i euriontegracijama.

Za kraj moramo istaći da je stanje u državi loše, da je većina građana na ivici egzistencije, ali i da je toj većini dosta prodavanja magle iz Sarajeva. U ovoj državi obespravljeni su umirovljenici, radnici bez posla i primanja, a ponajviše branitelji koje je država za koju su se borili dovela na prosjački štap.Glavni krivci za takvo stanje sjede u Sarajevu, u nelegalno izabranoj Vladi FBiH, i ako je igdje trebalo prosvjedovati onda je to Vlada Federacije i Ured viskog predstavnika za BiH koji je nametnuo tu vladu. Sve ostalo je nastavak agonije i nastavak prodavanja sarajevske magle.