Sveučilište u Mostaru je europsko sveučilište s europskim studijima

dr. sc. Zoran Tomić , Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Mostaru, dr. sc. Zoran Tomić , Zoran Tomić, dr. sc. Zoran Tomić , Mario Vrankić, Dobar loš zao emisija, naša tv, dr. sc. Zoran Tomić , Zoran Tomić

...ima europske studije od preddiplomskih do doktorskih te razvija novu strategiju u kojoj su na prvom mjestu studenti i njihova perspektiva, kazao je u utorak u Mostaru rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić.

- Put oko svijeta započinje prvim korakom i ja bih želio da maturanti taj korak naprave na SUM-u - istaknuo je Tomić u izjavi za medije tijekom završne smotre SUM-a. Po njegovim riječima, znanje je danas dostupno, djeljivo i nešto što mogu svi steći bilo gdje studirali, a potrebno je samo imati motivaciju za to.

Rektor mostarskog sveučilišta pojasnio je kako će tijekom današnje završne smotre predstavnici SUM-a razgovarati s maturantima kako bi ih motivirali da studiraju na SUM-u i da steknu konkurentno znanje koje će im trebati u Europskoj uniji jer je BiH, kako je naglasio, zemlja koja pristupa EU. Istaknuo je kako vjeruje da će mnogi maturanti izabrati SUM iz više razloga, kao što su znanje, prostor i troškovi studiranja. - Kada uzmemo te varijable u obzir mislim kako je SUM vrlo konkurentno i vrlo zdravo za studiranje i postizanje rezultata - kazao je Tomić.

Na upit novinara kako motivirati mlade da upišu studije na SUM-u rektor je ustvrdio kako je najvažnije da se mladi samomotiviraju jer, kako je istaknuo, svaka pobjeda počinje u glavi. - Maturanti najprije moraju pobijediti sebe i iskoristiti jedan semestar te otići na međunarodnu razmjenu. Taj semestar će napraviti konkurentnu spremnost, on će im dati nove mogućnosti i znanja, a steći će i prijatelje s kojima će kasnije moći dijeliti svoje znanje i postizati veće i bolje rezultate - ocijenio je Tomić.