Suvremena oprema za skeniranje na graničnim prijelazima širom BiH

Suvremena oprema za skeniranje na graničnim prijelazima širom BiH
Predstavljajući tvrtku ''NucTech'', direktor Fu Qiyuan je naglasio da će tijekom 2013. godine Bosni i Hercegovini biti isporučeno deset skenera za kontrolu ljudi i roba na carinskim prijelazima, od kojih su dva donacija tvrtke ''NucTech'' Bosni i Hercegovini.

Skeneri su najsuvremeniji uređaji koji se trenutno koriste u svijetu, a koji rendgenskim i neutronskim zrakama prodiru u materiju dajući snimak koji omogućava brže i sigurnije carinjenje, uz učinkovito spriječavanje šverca, organiziranog kriminala i terorizma, doprinoseći izravno povećanju sigurnosti, smanjenju korupcije i suzbijanju nelegalne trgovine, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Više od 400 rendgenskih kompleta kompanije ''NucTech'' koristi se u oko 100 država svijeta, od čega je 80 sustava u 25 europskih država.

Doministar Ćavar je zahvalio sugovorniku na iznesenim podacima i spremnosti kineske državne kompanije ''NucTech'' da pod povoljnim uvjetima omogući Bosni i Hercegovini instaliranje najsuvremenijih inspekcijskih sustava kojima će biti omogućeno učinkovitije punjenje proračuna na svim razinama državne organizacije.

Razgovor je završen dogovorom o redovitom međusobnom informiranju o tijeku suradnje, uz uključivanje mjerodavnih državnih institucija Bosne i Hercegovine i Kine u sve faze realizacije dogovorene suradnje, sukladno odgovarajućim propisima dviju prijateljskih država.

FENA