Sutra nas očekuje toplotni udar

vrucina
Temperature će se ovih dana kod nas ali i na Balkanu kretati uglavnom od 30°C do 35°C, tokom ponedjeljka i utorka moguće ponegdje i do poprilično vrućih 37°C.

Uz južne i jugozapadne vjetrove biti će i sparno vrijeme. Međutim već od utorka će se početi vrijeme destabilizirati prvo na kopnu Hrvatske te u Bosni gdje će biti pljuskova i grmljavina, od srijede kiše te pljuskova i grmljavina biti će i u Hercegovini te na Jadranu.

Pri tome se mora upozoriti da bi sredinom mjeseca ponovno moglo biti jakih grmljavinskih nepogoda uz vrlo jak vjetar obilne pljuskove te grad (tuču), kako u našoj regiji tako i širom Balkana. Osvježit će ponovno, a spomenuta destabilizacija vremena mogla bi potrajati pet do sedam dana dakle sve do kraja mjeseca.

Velike vrućine ne naziru se do kraja mjeseca, međutim pojedini dugoročni prognostički materijalu upućuju na jače izražene vrućine na kraju ovog i na početku mjeseca - navode na stranici regionalne vremenske prognoze, uz zaključak:

- Na kraju se mora reći da sve prognoze koje su izdali regionalni zavodi o tome da će ljeto biti jako vruće i sušno uz moguće rekorde u temperaturama, do sada se nisu pokazale vjerodostojnima i najvjerojatnije će na kraju biti netočne.

doznajemo.com