Suspendiran policajac koji je uzeo mito kod Viteza

...koji je napravio prekršaj, reagirala je i Unutarnja kontrola MUP-a Srednjobosanske županije i Sektor kriminalističke policije.

Istražne radnje

Kako je potvrđeno iz MUP-a SBŽ-a za Dnevni avaz, identificirana je policijska patrola koja je radila 20. lipnja oko 20.20 sati i poduzete su konkretne mjere.

„Isti dan kada se snimak pojavio aktivirana je Unutarnja kontrola i službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBŽ. U tijeku su istražne radnje, a policajci koji su osumnjičeni privremeno su udaljeni iz službe. Nakon istrage, ukoliko se utvrdi odgovornost, očekuju ih disciplinske i kaznene sankcije", kazao je Sulejman Tukar, zapovjednik MUP-a SBŽ, istaknuvši da će predmet tijekom vikenda biti kompletiran.

Kako saznajemo u policiji, Unutarnja kontrola završila je svoj dio posla i oba policajca su suspendirana, a o slučaju je obaviješten i dežurni županijski tužitelj.

„To je nedopustiva aktivnost pojedinaca unutar policije i to ćemo rigorozno sankcionirati. Mi smo već ranije poduzeli niz aktivnosti kada su u pitanju djela mita i korupcije ne samo u MUP-u SBŽ nego i u drugim tijelima županijske uprave", rekao nam je Jozo Lučić, ministar unutarnjih poslova SBŽ.

Upaljene maglenke

Kako se može vidjeti na videozapisu, vozač je izveden iz auta te mu pokazano koji je prekršaj napravio odnosno da je vozio s upaljenim maglenkama. Uslijedilo je zatim odvođenje dalje od vozila u kojem je bio suputnik koji je sve snimao. Nakon toga je, prema navodima iz videa, policajac uzeo mito.

Kako saznajemo, proteklih dana zabilježen je još jedan slučaj u kojem je policajac uzeo mito u Vitezu, a prije toga još tri u Jajcu, Bugojnu i Travniku i svi slučajevi su procesuirani. Naravno, kazna očekuje i vozača koji je davao mito jer i to je kazneno djelo. -