Suglasnost o imenovanju Stipe Prlića za direktora HT Mostar nije poništena

Ovo znači da je još uvijek na snazi Vladina odluka iz 2009. godine prema kojoj bi Prlić trebao biti imenovan za direktora tog poduzeća. Žarko Pušić, predsjednik Nadzornog odbora HT Mostar u kojem nema suglasnosti za provođenje ove odluke, kaže da nije "mjerodavan za odluke Vlade FBiH, jer nije njen član"!

"Mogu reći da nepovlačenje suglasnosti ne bi trebalo imati nikakvog uticaja, jer su formirani konkursi za pozicije u Upravi HT Mostar. Danas je zadnji dan za dostavu aplikacija i danas se ti natječaji zaključuju. Tako da će se skoro doći do kompletiranja Uprave HT Mostar", pojasnio je Pušić kako stvari stoje na terenu, prenosi San.

Konkursi, o kojima Pušić priča, su za pozicije direktora, izvršnog direktora za pokretnu i nepokretnu mrežu i izvršnog direktora za operativne financije. Krajnje konfuzno, on pojašnjava da sa Vladom treba imati relacije, uvažavanje, suradnju, i kontakt, ali da je odluka u rukama Nadzornog odbora.

"O imenovanju ili razrješenju članova i predsjednika Uprave u svim javnim poduzećima od 27. ožujka 2008. godine ne postoji obaveza za pribavljanje mišljenja od strane Vlade FBiH i time je sve rečeno", tvrdi Pušić. Ostaje, međutim, nejasno zbog čega je Vlada uopće onda i raspravljala o poništenju suglasnosti ?!