SUD BIH Poništena odluka o izručenju Fatiha Keskina u Tursku

Turski predsjednik, prijetnje, BIH, sud, odluka poništena, Fatih Keskin, Turska, nato, Švedska, Finska, Turska, nato, Švedska, Finska, Erdogan, Turska, Recep Tayyip Erdogan, tinejdžeri

Sud Bosne i Hercegovine donio je odluku kojom je poništio odluku o protjerivanju iz te zemlje državljanina Turske Fatiha Keskina kojemu je prijetilo izručenje matičnoj državi i sudski progon u njoj zbog protivljenja režimu Recepa Tayyipa Erdogana, potvrdili su u ponedjeljak njegovi odvjetnici.

Odvjetnici iz Sarajeva Nedim Ademović i Senka Nožica u priopćenju su potvrdili kako su dobili odluku državnog suda kojom je poništeno ranije rješenje Službe za poslove sa strancima i Ministarstva sigurnosti BiH da se Keskinu ukine dozvola boravka u toj zemlji na temelju kojega ga je privela policija i stavila pod stalni nadzor u Imigracijski centar kod Sarajeva.

Ta služba i ministarstvo koje joj je nadređeno pri tom su se pozvali na procjene Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) kojom je Keskin proglašen prijetnjom po nacionalnu sigurnost.

Ni Keskin ni njegovi odvjetnici ali niti Sud BiH nisu dobili nikakvo obrazloženje odnosno nisu mogli dobiti dokument OSA-e kako bi doznali za što se točno Turčina tereti.