FOTO  Studentski zbor posjetio studente dislociranih studija u Orašju, Kreševu i Vitezu

studentski zbor, Sveučilište Mostar, posjet
Kao i prošlih godina, Studentski zbor je protekli vikend posjetio kolege sa dislociranih studija.Ciljevi posjete bili su upoznavanje studenata sa radom i organizacijskom stukturom,planovima i projektima za tekuću akademsku godinu,mogućnostima apliciranja projekata,poboljšanje komunikacije i realizacije studentskih razmjena.

Dolazak u Kreševo pobudio je opravdano velik interes studenata koji pohađaju tamošnju Glazbenu akademiju (FPMOZ). Na ugodnom druženju studenti su iznijeli svoja iskustva sa studiranjem,postavili brojna pitanja glede nastavnog procesa, unaprijeđenja nastave ali i dobili važne informacije o mogućnostima i pravima koje mogu iskoristiti kao studenti mostarskog Sveučilišta. Dogovorena je skorašnja posjeta matičnom fakultetu u Mostaru,a studenti iz Kreševa izrazili su veliko zadovoljstvo prvom ovakvom dolasku u njihov grad.

U Vitezu je održan sastanak sa radnom zajednicom na studijima Pravnog i Ekonomskog fakulteta.
Ovom prilikom Studentski zbor je održao i radne sastanke sa studentima u Orašju kao područje u kojem studira preko tisuću studenata, na kojima su po prvi puta izabrani novi studentski predstavnici,a sve u svrhu još čvršće i kvalitetnije komunikacije sa studentima dislociranih studija. „Izuzetno smo zadovoljni velikim odazivom,dogovorenim projektima i brojnim novim poznanstvima koji su rezultirali bogatom i sadržajnom komunikacijom, a to je najbolji pokazatelj zainteresiranosti studenata sa dislociranih studija. Čuli smo i za određene poteškoće u fazama nastave i svakako moramo raditi na njihovom otklanjanju.Nadamo se da će studentski predstavnici raditi dobar posao kako bismo svi zajedno unaprijedili kvalitetu studiranja u Orašju,Vitezu i Kreševu.",izjavila je Janja Marušić,predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.
Studentski predstavnici dislociranih studija: Igor Živković (FPMOZ), Gabrijela Šplonjak(EF), Gabriela Koturić (FF), Mara Šimić (PF).

Sveučilište u Mostaru kao jedino na hrvatskom jeziku izvan Republike Hrvatske, izvodi dislociranu nastavu na nekoliko podružnica diljem Bosne i Hercegovine.Osluškujući brojna mišljenja,pitanja i prijedloge, Studentski zbor svake godine nastoji njegovati dobru i kvalitetnu komunikaciju sa studentima koji studiraju na dislociranim studijima van grada Mostara.Osim u Orašju, ovo je bio prvi posjet Zbora i studentima u Kreševu i Vitezu koji će nadamo se, ostati tradicija.