Strava u Kiseljaku: Profesoru pao mrak na oči pa pretukao šestoricu učenika

učitelj, djeca rast, Kiseljak
...‘Kiseljak 1' u mjestu Gromiljak u općini Kiseljak. Svi učenici pretrpjeli su lakše tjelesne ozljede, piše Klix.ba.

Svjedoci kažu da je nastavnik razbacao stolove u učionici te nanio ozljede šestorici učenika. Ravnatelj škole kazao je pak kako problemi s istim nastavnikom datiraju još od 2005. godine.

Proglašen sposobnim za rad s djecom

"Godine 2005. počeo se čudno ponašati i tada smo saznali da je za vrijeme rata boravio u zatvoru u Istočnom Sarajevu, te da vjerojatno ima određene traume iz tog razdoblja. Sljedeće godine smo ga poslali na liječenje koje je trajalo nekoliko godina i u tom razdoblju nije radio u školi. Međutim, u siječnju ove godine iz Instituta za invalidnost stiglo je rješenje kojim se ukida njegova invalidnost i procjenjuje da je Bajić sposoban za rad s djecom", kazao je ravnatelj Nermin Merhemić.

Uhićen i poslan na liječenje

Prošlog mjeseca ponovno su počeli problemi s nastavnikom, a uprava i pedagog škole nekoliko su puta pokušali razgovarati s njim. Također su od kantonalne ispektorice zatražili da se Bajića makne iz škole jer njegovo zdravstveno stanje može loše utjecati na djecu.

On je nakon jučerašnjeg incidenta uhićen, no zbog zdravstvenih problema prevezen je bolnicu u Sarajevo gdje je zadržan na liječenju.