Strategija, uništi pa preuzmi: Dobit Eroneta pala na samo 2, 3 milijuna KM

... do kojih je došao Hrvatski Medijski Servis, ostvario je za prvi šest mjeseci ove godine dobit od samo 2.352. 358 KM.

U isto vrijeme polugodišnja dobit BH Telecoma iznosi 46, 4 milijuna, a Telekoma Srpske 44,9 milijuna maraka.

Podsjetimo, većinski vlasnik mostarskog telekom operatera s 50, 1 posto udijela je Vlada Federacije BiH. dok 39,10 udijela ima Deutsche telekom preko T-HT Zagreb, 5,23 dionica ima HP, Zagreb, a 5,27 posto mali dioničari.

Osim višegodišnjeg izvlačenja novca iz mostarske kompanije, preko čelnika ove tvrtke Stipe Prlića i Zorana Bakule, koje je na tu dužnost postavila nezakonita Vlada F BiH, i marketinške agencije S. V. R. S. A. vlasnika Nevena Kulenovića i drugih osumnjičenih za višemilijunske financijske malverzacije, novac iz Eroneta izvlačen je i preko agencije Digitel iz Zagreba, koja je povezana s bivšim predsjednikom Uprave T- HT Ivicom Mudrinićem.

Upravo je član uprave HT Eroneta, kojeg je delegirao T- HT Zagreb, bio nadležan za marketing i prodaju.

Jedan od, nekada srednje pozicioniranih menadžera u HT Eronet, za Hrvatski Medijski Servis, je kazao kako su Platformaška vlast s jedne i Deutsche telekom s druge strane združeno i namjerno radili na uništavanju mostarske kompanije, kako bi je njemački telekomunikacijski div preuzeo za što manji iznos.

Prema riječima izvora HMS-a, bit će veliki uspijeh ako poslovnu godinu HT Mostar završi s pozitivnom nulom. Sugovornik HMS-a napominje kako će, ostvarili se scenarij preuzimanja HT Eroneta od strane Deutsche Telekoma, polovica uposlenih u mostarskoj kompaniji ostati bez posla.

HMS