STRANI NOVINARI ISTRAŽIVALI Mrkli mrak u Nogometnom savezu BiH o kojem smo pisali

NS BiH

Priča o radu NS BiH objavljena je danas izvan granica Bosne i Hercegovine, a govori o modernizaciji infrastrukture koja je trenutno u tijeku.

Norveški sportski istraživački portal Josimar Football objavio je opsežan članak o poslovima Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine, u kojem propituje poslovanje bh. kuće nogometa vezano za gradnju hibridnih terena u BiH.

Članak je djelo talijanskog i bosanskohercegovačkog novinara Alije Alexa Čizmića, a bavi se propustima, kontradiktornostima i nejasnoćama u procesu gradnje hibridnih terena u Bosni i Hercegovini kojim rukovode čelnici NS BiH.

Člana možete u cijelosti pročitati OVDJE.

“Ovo je prva od tri dijela priče o bosanskom nogometu. U ova tri dijela nastojat ćemo objasniti dio onoga što nije u redu s bosanskohercegovačkim nogometom, upoznati sve ljude koji vode Nogometni Savez Bosne i Hercegovine (NS BiH), kao i njihovu snažnu povezanost s politikom i interesnim grupama, dok Uefa okreće glavu”, navode Čizmić i Josimar Football, iako nije rečeno kada će čitatelji imati priliku pročitati ostala dva dijela.

Članak prati priču od samih začetaka ideje modernizacije nogometne infrastrukture u našoj zemlji, preko sumnjivo provedenog natječaja i velikih kašnjenja po pitanju izgradnje.

Priča je također obogaćena velikim brojem dokumenata, neke od kojih je ranije objavljivao i N1, ali i naš portal te se na posljetku spominju i kaznene prijave na račun NS BiH.

Nakon možda najneuspješnijeg kvalifikacijskog ciklusa ikada za reprezentaciju BiH, ovo je nova glavobolja za rukovoditelje NS BiH.