Što povezuje Blaža Kraljevića i Željka Komšića?

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović
S obzirom na inertnost kojom gledaju preuzimanje gotovo svih resursa od strane Platformaške Vlade, Hrvatima u BIH, kao politički rastresenom plemenu bez želje da postane nacija, moguće je čak da se dogodi da sutra njihova djeca o ovom dvojcu uče kao o velikanima preuzme li Sarajevo nakon telekoma, elektre i financijskih fondova i obrazovanje...

Piše: Nikola Zirdum, Poskok.info

Blaž Kraljević je bio član ustaške imigrantske organizacije Hrvatsko revolucionarno bratstvo- Dakle može se zaključiti da je Blaž Kraljević bio i ideološki i praktični ustaša budući da je kasnije postao general HOS-a.

Željko Komšić je bio član Saveza komunista BIH, kasnije član socijademokratske partije BIH koja je komunsitima u BIH, koji nisu prešli u SDP, otela sve nekretnine po BIH budući da se proglasila sljednicom te partije. Iako to nije budući da i danas u BIH postoji komunistička partija.

Željko Komšić je i danas diverzant. Upada sa sarajevskih šuma i gora u tuđe urede. Okupira tuđe fotelje i krilaticom "u ime naroda" krši prava vlastitog naroda. Blaž Kraljević je danas mrtav i kao takav stavljen u funkciju komšićanja BH Hrvata. Jedan je od rijetkih Hrvata koji vlastitom narodu nije štetio samo dok je bio živ, nego konstantno šteti i mrtav. Obilje njegove apsurdne ideologije mnogi danas izrabljuju kako stignu. I to protiv nacionalne ideje onog naroda za kojeg se navodno i blagopokojni Blaž borio.

Željko Komšić je kako sam reče "dokazani antifašist". Antifašizmu bi nacionalizam trebao biti stran. No antifašist Željko tako očito provodi volju najsuperiornijeg nacionalizma na Balkanu. Onog velikobošnjačkog. Željko Komšić - antifašist, slavi dakle lik i djelo fašiste Kraljevića. Njihova dodirna točka koja ih intimno spaja jeste služenje bošnjačkom nacionalizmu.

I Komšićev antifašizam i Blažov fašizam inferiorni su u odnosu na superiorni bošnjački nacionalizam koji ih je tako jednostavno upio i stavio u svoju funkciju.

Tu je njihova dodirna točka koja pojašnjava zašto Komšić slavi Blaža.

Jednako je i s pravašima. Pravaštvo u BIH, iako crno, ocrnjeno, tužno i neobrazovano, iako zadojeno ustaškom ideologijom i megalomanskim prohtjevima inferiorno je bošnjačkom nacionalizmu.

Taj nacionalizam, iako se svijetu predstavlja kao tolerantan i građanski toliko je superioran nad svim ostalim nacionalizmima u regiji da si otvoreno dopušta usvajanje pravaških crnokošuljaša sve dok su oni u funkciji ideje unitarne BIH.

Nacionalizam je to koji ima sve atribute da se o njemu jednog dana uči kao o daleko najbolje organiziranom nacionalizmu na tlu Europe. Naprosto je fascinantno kako mali narod od 1.5 mlijuna pripadnika tako savršeno kombinira tehnike emocionalnog ucjenjivanja Europe, preko biiskoistočnog dirigiranja američkom politikom do dociranja susjedima, iz pozicije žrtve, šta i kako smiju reći o BIH. Povijest ne pamti da je ikada jedan tako malen narod, kao što je bošnjački tako harmonično iz pozicije građanskog, patriotskog, i žrtvovanog, provodio etničko čišćenje i klasični ideološki medijski fašizam nad drugima u svojoj državi, a da nikad pred UN-om, Vijećem Europe, ovim ili onim NVO-om nije bio optužen za to što čini.

Blaž se borio za cijelu BIH koja bi kasnije ušla u konfederaciju s Hrvatskom. S vremenom se i stopila s njom. Njegova ideja imala bila je kudikamo agresivnija po državnost BIH od Tuđmanove ali je imala utopističke prohtjeve te u startu bila osuđena na propast. Kao takva nije bila prijetnja Saraevu, štoviše i bila je posve komplementarna s idejom bošnjačke nacije države. Tuđmanova mantranja o BIH bila su Sarajevu kudikamo realnija i opasnija. Stoga Tuđman nikako nije mogao biti partner. Ali Blaž je. Kao i svaka druga hrvatska politička luda.

Nikakva logika, nikakvi etički kodeksi ne mogu zaustaviti bošnjačku nacionalnu praksu slavljenja Blaža. Pa ni podatak da je osnovao logor Dretelj. Taj logor ne postoji za Bošnjake kad je u pitanju vrijeme u kojem su u njemu HOS-ove postrojbe sastavljene od Bošnjaka i Hrvata ubijale Srbe.

Dretelj je zločinački logor tek od trenutka kad počinje hrvatsko-bošnjački sukob.

Preklani srpski vratovi u njemu, koje su činile jedinice HOS-a, nisu nešto o čem bi bošnjački mediji radiiti priloge.

Blaž je bosanski domoljub daklem. Oprošteno mu je ustaštvo. Kao i bošnjačkom narodu uostalom. Ta tko se uopće danas sjeća da su Bošnjaci nekada mahom bili Ustaše? I da od 300 prvih boraca NOB-a u Jugoslaviji jedva možete naći 10 muslimanskih imena?

Ustaša i fašist Blaž je dakle pozitiva. Sve mu je oprošteno. Pa čak i ubojstva bh građana koji nisu bili Bošnjaci, apsolutno sve. Namjenjena mu je uloga žrtve. I mjesto stalnog promatrača člana predsjedništva Komšića. Brata po ideologiji služenja bošnjačkoj nacioalnoj ideji.

U vrijeme Blažovog zapovjedništva nad HOS-om minirana je i do temelja razrušena Saborna pravoslavna crkva u Mostaru i miniran manastir Žitomislić. To dakako nije zločin. Jer je to činio Blaž. I jer je ta Crkva uostalom srpska. Da je koja granata slučajno odletila iz Blažovog minobacača i pogodila Stari Most i to bi mu bilo oprošteno. Da je danas kojim čudom živ Blaž Kraljević bi komotno mogao skakati sa Starog Mosta. Ostalim Hrvatima to je zabranjeno. U tom gradu multikulture i u ovoj zemlji tolerancije.

Kraljević, koji je sve zapovjedi potpisivao sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni!", prihvatio je vrhovno zapovjedništvo Armije BiH. Dakle vojnici Armije BIH zapovjedi su potpisivali sa "Za Dom spremni". Može li se onda reći da je ABIH bila ustaška armija?

Potpisuje li antifašist Komšić, danas kada se obraća HVO-u svoje zapovijedi onako kako ih je potpisivao Blaž? Ako ga već poštuje?

U vrijeme njegovog zapovjedanja, HOS je izvršio masakr srpskih civila u selu Bradina u blizini Konjica. Selo Bradina je kako znamo rodno mjesto pobjegnika Ante. Blaž je bio posebno inspiriran u Brtadini. Gore je išao meditirati. Skupljati energiju. Samo što su njegovu meditaciju neki platili glavom.

Ti srpski civili su također bili građani BIH. Smatra li Komšić da su to bili i njegovi građani?

Kraljević je ubijen zbog drugačije velikohrvatske koncepcije nego što ju je imao Mate Boban, odnosno Franjo Tuđman, koji su ipak preferirali tzv. "banovinske" granice za buduću hrvatsku državu.

Ispada da je manji grijeh, za bošnjačku nacionalnu ideju svojatanje cijele BIH , po ustaškom načelu , sve do Drine nego svojatanje banovinskih granica.

Kraljević je trebao sudjelovati u Bugojanskoj grupi, odnosno ustaškom terorističkom odredu koji je 1972 ušao na tlo Jugoslavije. Kraljevića je, međutim, zaustavila australska tajna policija ASIO koja je informacije dojavila tadašnjoj Komšićevoj UDBI.

Komšićevi ideološki suradnici tog vremena pobili su većinu Blažovih suboraca.

No ni taj podatak ne smeta u ovoj naseobini antilogike ni Komšiću a ni pravašima da skupa stupaju u posljednjoj nacionalsocijalističkoj Vladi Europe, vladi koja je od Hrvata u BIH napravila posljednju naciju Europe kojoj je oduzeto pravo predstavničke demokracije. Jedno od osnovnih ljudskih prava zagarantirano UN poveljom o ljudskim pravima.

Konstanta koja povezuje Komšićeve kvazisocdemokrate i Pravaše kvazihrvate je dakle ista: U ime više ideologije, u ime služenja višem nacionalizmu, dopušteno je sve, pa čak i oduzimanje prava vlastitom narodu.

Od ahdnamaša Zvizdovića. preko tisuća bosanskih janjičara do janjičara Pavelića, preko Bradine, preko Blaža sve do janjičara Komšića.