Stižu sredstva za autocestu prema Buni i novi tunel Ivan

...a jučer su osigurana sredstva za izgradnju, između ostalog, i novog tunela Ivan koji će najaviti ulazak autoceste u Hercegovinu sa sjeverne strane, kao i dionice koja će povezati Mostar i Bunu.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je jučer s ravnateljicom Odjela za transport EBRD-a Sue Berrett ugovor o zajmu vrijedan 180 milijuna eura, a koji je namijenjen za izgradnju dvije dionice autoputa; Mostar Jug - tunel Kvanj duljine 8,7 kilometara te Poprikuše-Nemila duljine 5,1 kilometara kao i tunela Ivan na koridoru 5C.
Zahvala

Bevanda je ovom prilikom naglasio kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo imati ponovno dobar razlog da s čelnicima EBRD-a potpiše sporazum koji će osigurati nove kilometre autoceste te se zahvalio i Izaslanstvu Europske unije u BiH za ovaj značajan doprinos izgradnji autocesta. Posebnu zahvalu uputio je rukovodstvu i cijelom timu EBRD-a, ali i svima koji su sudjelovali u ovom procesu.

Ravnateljica Berret pojasnila je kako su sredstva osigurana za tri dionice ukupne duljine 16 kilometara te je najavila kako će prva tranša kredita u iznosu od 120 milijuna eura biti dostupna odmah te će se iskoristiti za tunel Ivan kao i dionicu sjevernije, dok će druga tranša u vrijednosti od 60 milijuna eura biti dostupna iduće godine za gradnju dionice kod Mostara.

Medijima se obratio i šef Izaslanstva EU-a u BiH Lars Gunnar Wigemark koji je naglasio kako krediti koje daje EBRD imaju naročito povoljne kamatne stope, a podsjetio je i kako je iz europskih grantova izdvojeno 100 milijuna eura. Pritom je ukazao i na značaj transportnog povezivanja cijelog okruženja sa zemljama Europske unije. Europska unija je strateški partner EBRD-a u realizaciji izgradnje Koridora 5C. Očekuje se da će kredit biti sufinanciran investicijskim grantom Europske unije u iznosu od 11.8 milijuna eura iz Investicijskog okvira za zapadni Balkan (WBIF), a očekuje se da bi taj grant mogao biti odobren u prosincu 2018. Od početka svog djelovanja u Bosni i Hercegovini, EBRD je uložio 2.1 milijardu eura u skoro 150 projekata u zemlji.

Nove dionice

Podsjećamo, krajem kolovoza Javno poduzeće Autoceste Federacije objavilo je natječaj za izgradnju dionice Tarčin-Konjic, podionica Tarčin-Ivan, LOT 2 tunel Ivan dužine 2 km, kao i dionice Poprikuše-Nemila dužine 5,1 km, a istodobno su raspisani i natječaji za usluge nadzora i tehničku pomoć na ovim dionicama autoceste. Rok za podnošenje prijava je 4. listopada ove godine, dok se početak radova očekuje na proljeće 2019. godine. Novi tunel kroz Ivan Sedlo će autocestu dovesti do Hercegovine, ali za sada ne i dalje od toga.

Iz JP Autoceste Federacije su pritom naveli kako Tunel Ivan pripada dionici između Tarčina i Konjica i nastavak je planirane dionice autoceste koji se završava sa mostom M2. Tunel će biti dvocijevni s dvije prometne trake i proći će kroz planinski prijelaz Ivan Sedlo, a po izlasku iz tunela trasa autoceste se privremenom prometnicom spaja sa magistralnom cestom M17, koja označava kraj ove dionice.

Kada je pak riječ o južnom dijelu hercegovačke autoceste treba podsjetiti kako je nedavno

potpisan ugovor o izgradnji poddionice Buna-Počitelj, a započele su aktivnosti u smjeru realizacije projekta izgradnje dionice Mostar jug - Buna.

Podsjećamo i kako je početkom srpnja raspisan novi poziv za dostavljanje ponuda za gradnju dionice autoputa na dionici Počitelj - Zvirovići dužine 11,75 km.

Na sjevernijem dijelu koridora dionica Poprikuše - Nemila počinje sa petljom Poprikuše, prelazi preko postojeće magistralne ceste M17 i lokalne prometnice vijaduktom dužine 168 m. Poslije trasa ulazi u tunel Golubinja (dužine 3.500 m). Dionica prelazi mostom dužine 218 m preko magistralne ceste i rijeke Bosne, prelazi preko željezničke pruge vijaduktom dužine 108 m. Nakon vijadukta poddionica se završava uklapanjem u slijedeću poddionicu Nemila - Vranduk.

Piše: D. Pušić, [email protected]