Stiže zahlađene: Osjetan pad temperatura

Stiže zahlađene: Osjetan pad temperatura

Do ponedjeljka 21. listopada jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 5 do 10, na prostoru Hercegovine od 10 do 15, a najviša dnevna u cijeloj zemlji od 21 do 26 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako su najavili meteorolozi, osjetan pad temperatura očekuje se u razdoblju od 21. do kraja prognoznog razdoblja 29. listopada, s minimalnim vrijednostima u Bosni od 3 do 8, u Hercegovini do 10, uz maksimalne temperature zraka u Bosni od 9 do 14, u Hercegovini do 19 °C.

Podsjećanja radi, ovih su dana svjetski meteo servisi objavili glavne prognostičke modele za zimu koja je ispred nas. Posljednji je s očekivanjima vremena tijekom predstojeće zime izašao američki servis Accuweather.

Ljubitelji snijega i hladne zime neće biti zadovoljni. Prema predviđanjima Accuwathera, prvi dio zime obilježit će velika aktivnost atlantskih ciklona koje će biti glavni čimbenik vremena u Europi.

U takvoj situaciji u Velikoj Britaniji i na dijelu Skandinavije vrijeme će biti vjetrovito i kišovito.

Za ljubitelje zime i snijega u našem dijelu Europe nepovoljna je vijest što se glavnina aktivnosti atlantskih ciklona očekuje početkom 2020. godine, dakle u srcu zime.
Kod takve sinoptičke situacije mala je mogućnost jačih zahladnjenja u našem dijelu kontinenta.