Stiže snježni pokrivač u veći dio BiH

vrijeme, zima

Prvi dani 2019. će, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti snježni, a oborine su najavljene tijekom čitavog tjedna. Za danas je u BiH već u jutarnjim satima prognozirana nova naoblaka sa sjevera koja će do sredine dana stići do juga zemlje. U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica očekuju se iznad 500 m nadmorske visine. Tijekom noći na četvrtak u Bosni će padati samo slab snijeg. Slab snijeg bit će i na sjeveru Hercegovine, a u većem dijelu prolazna kiša sredinom dana.

Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 5. Najviša dnevna temperatura između -1 i 5 °C, na jugu zemlje od 6 do 10.

Sutra će u Bosni biti oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini uglavnom vedro, a na sjeveru Hercegovine sa slabim snijegom. Vjetar umjerene jačine s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura bit će većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 1 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od 2 do 4.

U petak u Bosni bit će oblačno sa slabim snijegom, a u Hercegovini većinom vedro. Na sjeveru Hercegovine - oblačno s vjetrom umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura bit će većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do -1, a najviša dnevna između -6 i -2, na jugu od 2 do 4.

U subotu u Bosni oblačno sa slabim snijegom, a na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini će biti djelomično vedro, vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura bit će između -10 i -5, na jugu zemlje do -2, a najviša dnevna između -4 i 2, na jugu zemlje do 5 °C.

vecernji list