Stiže osvježenje koje će temperature spustiti za 5 do 6 stupnjeva

vrućina, tropske noći, BIH, vrijeme u BIH, vrućina, vrijeme u BIH, vrućina, Elementarna nepogoda, vremenska prognoza, sindikati, Elementarna nepogoda, Split, vrućina, toplinski udar, sunce, BIH, promjena vremena, vremenska prognoza, ljeto, paklene vrućine, toplotni udar, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vrućine, paklene vrućine, ljeto, meteoalarm, vrućina, ljetna vrućina, vrućine, Mostar, vremenska prognoza, ljeto, ljetna vrućina, vrućine, vrućina, BIH, ljetne temperature, temperatura, visoke temperature, zoran vakula, vremenska prognoza, upozorenje, paklene vrućine, Mostar, vrućina, ljetna vrućina, toplinski val, toplinski udar, vremenska prognoza, zoran vakula

Još danas vruće

More je bilo nevjerojatno toplo s visokih 28 stupnjeva. Ali čini se kako će ipak stići željeno osvježenje te da će vrućine napokon popustiti. Taj, za mnoge sudbonosni dan, doći će nam u nedjelju i ponedjeljak kada bi temperature mogle pasti za sedam, a ponegdje i 10 Celzijevih stupnjeva. Ali do tada nas čeka još jedan iznimno vruć i sunčan dan.

Naime, prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda bit će pretežito sunčano i vruće. Krajem dana uz nešto više oblaka, u višim planinskim dijelovima moguć je i kratkotrajan pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren, jugozapadnog smjera. Što se tiče temperatura zraka, one će biti i dalje iznimno visoke. Tako će se jutarnje kretati od 13 do 20, na jugu do 25, a najaviše dnevna od 32 do 37, na jugu do 39 stupnjeva.

Drugi dan vikenda bit će s nešto više oblaka, ponajprije u istočnim dijelovima s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U Hercegovini će biti sunčanje, kazala nam je dežurna meteorologija dodavši kako se jutarnja temperatura neće značajnije promijeniti* dok će pak dnevne biti za pet stupnjeva niže u odnosu na subotu.

Piše:  Ana Buntić Ćavar / Večernji list

Od nedjelje više neće biti ovakvih vrućina te se očekuju nešto niže vrijednosti temperatura, kazala je dežurna meteorologinja.

Tegobe zbog vremena

U ponedjeljak će biti stabilnije te malo do umjereno oblačno. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 10 do 16, na jugu do 23, dok će dnevne biti od 24 do 33 Cetejjeva stupnja. Što se tiče bioprognoze za danas, jutarnji sati će biti ugodniji, dok bi u ostatku dana visoke temperature mogle uzrokovati tegobe poput nervoze, razdražljivosti i malaksalosti. Neophodno je reducirati boravak na otvorenom i izbjegavati duže izlaganje suncu, osobito na većim nadmorskim visinama. Sudionicima u prometu se sugerira opreznija vožnju.