Stiže nam obilniji snijeg, napadat će i do pola metra

Stiže nam obilniji snijeg, napadat će i do pola metra
Jutarnja temperatura zraka bit će od nule do pet stupnjeva, a u višim predjelima od minus jedan stupanj Celzijev. Najviša dnevna temperatura bit će od jedan do šest, u planinama od minus dva, a uvečer će ponovno pasti i bit će od minus tri do nule, u planinama od minus pet stupnjeva Celzijevih, rekao je Srni dežurni meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Igor Kovačić.

On je naveo da bi u petak ujutro trebalo biti promjenjivo vrijeme, na zapadu i jugozapadu pretežno oblačno, u planinama i na istoku sa slabim mrazom, a tijekom dana pretežno oblačno.

Prema večeri i noći povremena kiša očekuje se na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu. Utjecaj novog hladnog fronta sa zapada očekuje se u tijeku noći na subotu uz zahlađenje i snijeg na planinama, na zapadu. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od devet do 12 stupnjeva Celzijevih, na zapadu i sjeveru, na istoku od pet do sedam, u višim planinama od jedan, najavio je Kovačić.

On je za danas najavio zahlađenje, oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom koja će prijeći u snijeg.

Puhat će jak jugo, a u Krajini povremeno olujni. Prije podne i prema sredini dana kiša će jačati na zapadu i jugu i postupno se širiti ka istoku. Poslije podne će doći do zahlađenja, a kiša na planinama će preći u snijeg. Najviša temperatura tijekom jutra i prijepodneva bit će od šest do 13 stupnjeva, a uvečer od minus jedan do tri, u višim predjelima oko minus tri stupnja Celzijeva, rekao je Kovačić.