Stiže najsnježniji tjedan ove zime

snijeg, Hercegovina, snijeg, prognoza vremena
Domaći i strani meteorološki servisi predviđaju da će Bosnu i Hercegovinu, ali i cijelu regiju u tjednu koji je pred nama pogoditi najsnježnije razdoblje ove zime, te pozivaju na oprez. Federalni hidrometeorološki zavod u prognozi za ovaj tjedan potvrđuje te informacije navodeći kako će u Bosni skoro svakog dana ovoga tjedna napadati novih od 5 do 20 centimetara snijega.

U srijedu će  u cijeloj zemlji biti oblačno.

-Većinom će padati snijeg ili susnježica, a na jugu kiša. Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Temperatura zraka će sutra biti uglavnom između -2 i 3 stupnja Celzija, na jugu zemlje između 5 i 9 stupnjeva.

U četvrtak, 22.02.2018., u Bosni i Hercegovini će biti oblačno. U Bosni će većinom padati snijeg. Najmanje padavina će biti na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša.

-U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5 stupnjeva, na jugu zemlje između 6 i 11 stupnjeva Celzija, navodi se u prognozi.

U petak će također biti oblačno. U Bosni će većinom padati snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 4 stupnja, na jugu zemlje između 7 i 13 stupnjeva.
Stiže hladna fronta

Kada je u pitanju naredni vikend u dugoročnoj prognozi Zavoda se navodi kako se u subotu očekuje prodor hladne zračne mase sa sjevera kontinenta, koja će uvjetovati hladno i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Hladno vrijeme prema sinoptičkim kartama zadržat će se do kraja mjeseca.

U nedjelju 25.02. kao i početkom narednog tjedna jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 stupnjeva Celzija do -10 stupnjeva, a u Hercegovini do -5 stupnjeva Celzija. Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temperature imat će vrijednosti od -8 do -2 stupnja.