Starohrvatski poklik „Za dom spremni“ izraz je stoljetne težnje hrvatskog naroda za narodnom slobodom

HVO postrojavanje

... vodi polemika je li stari hrvatski domoljubni pozdrav i bojni poklik „Za dom spremni“ ustaški pozdrav ili se taj isti pozdrav, još od vremena vladavine Nikole Šubića Zrinskog, kroz povijest ukorijenio kao uobičajeni domoljubni pozdrav kada hrvatski narod ima prijelomne povijesne i političke procese, mi, hrvatski branitelji želimo naznačiti što bi taj povijesni poklik hrvatskog naroda značio danas.

Nesporna je činjenica kako je prostor Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine danas podijeljen na dvije političke frakcije, tj. jedni su baštinici i potomci Titove komunističke ideologije koja je, kao zločinačka ideologija, odbačena u Europskoj uniji, te druga koja okuplja tzv. bleiburške potomke koji se nikada ne mogu pomiriti s činjenicom kako masovni zločini koje je počinio Titov režim, čiji sljedbenici i danas zagovaraju zataškavanje tih istih zločina, nikada nisu kazneno procesuirani niti je utvrđen njihov povijesno - znanstveni obim.

Hrvatski domoljubni pozdrav „Za dom spremni" danas predstavlja spremnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini da se suprotstavi velikosrpskoj ideologiji, koju su predvodili Milošević, Karadžić i Mladić, te unitarno-građansko-proislamskoj politici koju su predvodili Alija Izetbegović, Zlatko Lagumdžija i Haris Silajdžić i njihova stranačka vojska, pripadnici Patriotske lige i Zelenih beretki.

„Za dom spremni" danas u Bosni i Hercegovini znači suprotstavljanje biranju hrvatskih predstavnika bošnjačkim ili srpskim glasovima, suprotstavljanje nasilnom preuzimanju javnih prihoda, majorizaciji i minorizaciji hrvatskog naroda u BiH, otimačini stečenih prava hrvatskih branitelja, a podržavanje prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini na suverenost, konstitutivnost i jednakopravnost, što mu je Ustavom i zagarantirano, i što je jedini istinski problem na prostorima Bosne i Hercegovine.

Starohrvatski poklik „Za dom spremni" izraz je stoljetne težnje hrvatskog naroda za narodnom slobodom i uvijek se primjenjivao protiv neprijateljskih agresora koji su dolazili iz Beča, Istambula ili Beograda osvajati povijesna hrvatska ognjišta. Nevjerojatna je činjenica kako nam Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, živi sljedbenici velikosrpske ideologije, danas javno spočitavaju fašizam i zgražavaju se nad tim da Hrvati imaju svoju državu i svoju reprezentaciju, koje su iznikle iz herojske žrtve grada Vukovara i Domovinskog rata protiv velikosrpske agresije koju su predvodile stranke iz kojih dolaze upravo Dačić i Vučić, koji se i danas sablažnjavaju što Hrvati smiju reći kako su spremni braniti svoj dom.

Isto tako, kad usporedimo poklik „Za dom spremni" i nacionalnu poruku Safvet bega Bašagića, čije ime nose mnoge bošnjačke škole, trgovi i ulice u Bosni i Hercegovini, samo zato što je ustvrdio kako od „Trebinja pa do Brodskih vrata, nije bilo Srba ni Hrvata", na čijoj se matrici danas obrazuju mladi naraštaji bošnjačkog naroda, a koja je u potpunoj suprotnosti s 25. studenim, tj. Danom ZAVNOBiH-a, postavlja se pitanje što je danas uopće fašizam i tko su danas fašisti, odnosno jesu li to oni koji ponovno i uvijek iznova glancaju zaboravljene zvijezde petokrake ili oni koji se bore za euroatlantske standarde i demokratske vrijednosti suvremenog svijeta.

Mi hrvatski branitelji, koji smo u većini vjernici, znamo prepoznati one koji u tuđem oku traže trunčicu, a u svome oku ne vide balvan, i koji stalno optužuju druge i drukčije, s jasnom namjerom da prikriju zločine koji su se dogodili u njihovim redovima.

Dan ZAVNOBiH-a je dan koji nama, Hrvatima antikomunistima, danas ništa ne znači. Za nas, Hrvate kršćane, 25. studeni je dan na koji se obilježava svetkovina sv. Kate, kada se hrvatski narod počinje pripremati za predstojeće kršćanske blagdane, kada se spremaju uređivati svoje domove, trgove i gradove jaslicama, nakitom, kršćanskim simbolima (što nam je decenijama bilo zabranjeno od strane tzv. antifašista) i pokušavaju okupiti svoje obitelji koje su povijesnim agresijama otjerani po cijelom svijetu.

Stoga, dok mi blagujemo i pripremamo se za dolazak Krista Spasitelja, vi dotle pometite vlastitu prljavštinu ispred svojih vrata!

Pozdravljamo vas uz starohrvatski domoljubni pozdrav i bojni poklik „Za dom spremni!" i dajemo punu potporu svakom nacionalno osviještenom Hrvatu i Hrvatici, poput Mije Martine Barbarić ili Josipa Šimunića, koji su spremni javno braniti pravo hrvatskog naroda na svoje povijesne istine i javno pružati otpor svim antihrvatskim nasrtajima od strane pripadnika drugih naroda i sljedbenika neokomunizma koji nemaju ni nacije niti vjere, stoji u prioćenju KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA .