Stanje na cestama - 16.05.2010

Vozačima se savjetuje da voze vrlo oprezno i sporije, da vožnju prilagode uvjetima na cesti te da izbjegavaju rizična pretjecanja.
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova, do 22. svibnja bit će obustavljen promet na dijelu kružnog toka (Rondo), u Mostaru:
- spoj s ulicom Kneza Mihajla Viševića Humskog (Liska) i
- spoj s ulicom Kralja Tvrtka.
Dio kružnog toka prema ulicama Kneza Branimira, Kraljice Katarine i Kralja Petra Krešimira IV biti će otvoren za promet vozila.
Spoj ulice Kralja Tvrtka s kružnim tokom će se odvijati ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača“". Za teretna motorna vozila i autobuse zabranjen je promet u svim ulicama koje gravitiraju prema kružnom toku (Rondo).

Tranzitni promet, odnosno veza magistralne ceste M-17 i M-6.1 odvijat će se obilazno ulicama: Hrvatskih branitelja (Bulevar) - Španjolski trg - Ante Starčevića - Kralja Tomislava - Biskupa Čule i dalje prema Čitluku ili Širokom Brijegu.

Vozačima se savjetuje da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji M-6 Ljubuški-Grude (u naselju Vitina) promet se odvija jednim prometnim trakom, a tranzitni teretni promet se preusmjerava na cestovni pravac: most Veljaci-Orahovlje-Lisice-Teskera-Bagin most-Ljubuški (rotor).

Zbog radova na saniranju oštećenja kolnika i udarnih rupa na M-17 Ostrožac - Jablanica i Zenica - Doboj, na dionici Begov Han - Karuše promet će se na mjestu izvođenja radova odvijati jednim prometnim trakom (u vremenu od 07:00 do 17:00 sati).

Zbog radova na rekonstrukciji mosta na dionici R-458 Lopare - Čelić - Brčko promet osobnih vozila preusmjeren je preko privremeno izgrađenoga mosta, dok teretna vozila i autobusi koriste obilaznicu Brčko - Bijeljina - Priboj.

Zbog odrona na dionici R-476 Ukrina - Vijaka promet se odvija obilaznicom, a na dionici R-413 Vitovlje - Skender Vakuf prometuje se jednim prometnim trakom.

Na dionici M-20 Foča - Gacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa. Na spomenutoj dionici zabrana je prometa za kamione s prikolicom i tegljače.

Zbog radova u tunelima promet se odvija usporeno i uz povremene zastoje na dijelu magistralnih cesta: M-18 Miljevina - Brod na Drini, M-19 Zvornik - Drinjača, M-20 Gacko - Tjentište (u vremenu od 07:00 do 17:00 sati).

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:
- M-4 Tuzla - Doboj (Stjepan Polje),
- M-6 Trebinje - Klobuk, na raskrižju M-6 i M-20 u Trebinju (južna obilaznica),
- M-14.1 Brčko - Donja Bukovica (u mjestu Brezovo Polje), Bijeljina - Šepak,
- M-16.2 Prozor - Jablanica,
- M-17 Konjic - Jablanica (u naselju Čelebići),
- M-18 Olovo - Kladanj - Stupari.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana:
- na M 1.8 Tuzla - Orašje (kod mjesta Dusina),
- na M-4 Doboj - Tuzla (u mjestu Stanić Rijeka), Tuzla - Bijeljina (u mjestu Požarnica),
- na M-14.1 Brod - Odžak (u mjestu Liješće), Derventa - Brod (u mjestu Lužani),
- na M-19 Milići - Zvornik (u mjestu Vukšić).

Za teretna vozila ukupne mase preko 7,5 tona zabrana je na M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova).

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Rača, zbog sanacije mosta, do 17. svibnja do 07:00 sati doći će do potpune obustave prometa za sve kategorije vozila. Putnička vozila i autobusi preusmjeravat će se na GP Pavlovića most, dok će teretna motorna vozila biti usmjerena na GP Mali Zvornik.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

(Fena)