Stanje na cestama za 08.05.2011. godine

Cesta Klis radovi
Cesta Klis radovi
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na dionici M-5 Sarajevo - Pale obustavljen je promet u tunelu Čeljigovići. Za vrijeme obustave, promet se odvija alternativnim pravcima preko Hreše, starom cestom preko Buloga (samo za osobna vozila) ili dionicom Lukavica - Pale.

Na dionici M-16 Jajce - Crna Rijeka, zbog rekonstrukcije mosta (preko Suhopotoka) promet je preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:

- M-1.8 Tuzla - Srebrenik (u mjestu Previle),
- M-4.2 Cazin - Velika Kladuša (na dionici Skokovi - Grahovo),
- M-5 Ustiprača - Višegrad (u naselju Nezuci),
- M-15 Dubica - Prijedor - Koprivna,
- M-17 Konjic - Bradina, Bilješevo - Kakanj,
- M-18 Bijeljina - Ugljevik - Banj Brdo, Stupari - Kladanj (na lokaciji Brloški potok), Šički Brod - Živinice (u mjestu Husino),
- M-19.2 Kladanj - Tišća.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Koristi se alternativni pravc: Banja Luka - Crna Rijeka - Ugar - Jajce - Donji Vakuf - Turbe. Zabrana će trajati do stvaranja uvijeta za nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Orašje - Tuzla (na lokacijama Porebrice i Blaževac).

Za teretna vozila i tegljače zabrana je prometovanja na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.