Stanje na cestama: Vozači u Livnu poseban oprez

stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) upozorio je jutros vozače na jake udare vjetra na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na području Livna, Bosanskog Grahova, Mrkonjić Grada i Glamoča.

Također, skreće pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. U toku su radovi na asfaltiranju mostova kod tunela Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se večeras do 00:30 sati prometuje naizmjenično, jednom trakom.

U terminu od 00:30 do 05 sati promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putovima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište). Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena stanju i uvjetima na putu.

Na snazi je zakonska obveza posjedovanja zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.