STANJE NA CESTAMA Sporije odvijanje prometa na graničnim prijelazima

stanje na cestama, vionica

Zbog obilnih padalina danas se prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Također zbog niskih temperatura upozoravaju se vozači na mjestimičnu poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionici M-15 Livno - Šujica preko prijevoja Borova Glava, upozoravamo vozače na učestale izlaske divljih konja na kolnik. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, mole se vozači za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Sporije odvijanje prometa je također za očekivati na graničnom prijelazu Doljani i Metković, te na M-6 prolazu kroz Čapljinu.

Hercegovina.info