Stanje na cestama i prohodnost cesta

Stanje na cestama i prohodnost cesta

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod franjevačke crkve do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta).  Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova na sanaciji diletacijskih naprava na dva mosta na dionici A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever, promet se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnim kolničkim trakom.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj - Teočak - Sapna (dionica Goduš - Rastošnica) i R-459 Tuzla - Šibošnica (dionica Lovački dom - Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Tuzla - Šićki Brod, Čelinac - Kotor Varoš, Doboj - Gračanica,

- M-5 Kiseljak - Kaonik (u mjestu Jehovac), Ključ - Rogolji,

- M-6.1 u Posušju (raskrižje cesta M-6.1 i R-420),

- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola - Klašnice,

- M-16.2 Jablanica - Prozor,

- M-17 Doboj - Šešlije,

- M-18.1 Trnovo - Ustikolina.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (na lokaciji "Klakar Donji 2").

_________________________________________

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na telefon 1288

__________________________________

AMSBIH