Stanje na cestama i prohodnost cesta 8.4.2011

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

_________________________________________

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Na dionici M-19.1 Zvornik - Drinjača, zbog radova u tunelima „Zvornik 1 i 2" promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:

- M-1.8 Šički Brod - Srebrenik,

- M-5 Ustiprača - Višegrad (u naselju Nezuci),

- M-15 Dubica - Prijedor - Koprivna,

- M-16 Banja Luka - Gradiška (u Klašnicama),

- M-17 Bilješevo - Kakanj.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Koristi se alternativni pravc: Banja Luka - Crna Rijeka - Ugar - Jajce - Donji Vakuf - Turbe. Zabrana će trajati do stvaranja uvijeta za nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana:  - na M-20 Trebinje - GP Ivanjica (na lokaciji Gluva Smokva),

- na R-454 Bratunac - Skelani (na lokacijama Biljača i Zalužje).

Za teretna vozila sa prikolicom ili poluprikolicom zabrana je prometovanja na M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova).

__________________________________________

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se našoj Asocijaciji na telefon 1288.

___________________________________________

ZIMSKA OPREMA: Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.