Stanje na cestama i prohodnost cesta 5.5.2011

autocesta, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, Koridor Vc, autocesta, Hercegovina, Koridor Vc, Bijača, kravice, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, lašva, prometnica, izgradnja, izgradnja ceste  , jp autoceste fbih, gradnja, koridor 5c, Koridor Vc, gradnja, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

_________________________________________

Zbog radova na dionici M-5 Sarajevo - Pale obustavljen je promet u tunelu Čeljigovići.

Za vrijeme obustave, promet se odvija alternativnim pravcima preko Hreše, starom cestom preko Buloga (samo za osobna vozila) ili dionicom Lukavica - Pale.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gako u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:

- M-1.8 Tuzla - Srebrenik (u mjestu Previle),

- M-4.2 Cazin - Velika Kladuša (na dionici Skokovi - Grahovo),

- M-5 Ustiprača - Višegrad (u naselju Nezuci),

- M-15 Dubica - Prijedor - Koprivna,

- M-16 Banja Luka - Gradiška (u Klašnicama),

- M-17 Konjic - Bradina, Hadžići - Tarčin, Bilješevo - Kakanj,

- M-18 Bijeljina - Ugljevik - Banj Brdo, Stupari - Kladanj (na lokaciji Brloški potok), Šički Brod -

  Živinice (u mjestu Husino),

- M-19.2 Kladanj - Tišća.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Koristi se alternativni pravc: Banja Luka - Crna Rijeka - Ugar - Jajce - Donji Vakuf - Turbe. Zabrana će trajati do stvaranja uvijeta za nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Orašje - Tuzla (na lokacijama Porebrice i Blaževac).

Za teretna vozila sa prikolicom ili poluprikolicom zabrana je prometovanja na M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova).

__________________________________________

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se našoj Asocijaciji na telefon 1288.