Stanje na cestama i prohodnost cesta 2.4.2012

Prometna gužva

Zbog niskih jutarnjih temperatura upozoravamo vozače na moguću poledicu na dionicama preko planinskim prijevoja, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Zbog odrona, promet se na dionici M-5 Bistrik - Lapišnica odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova na autocesti A1 na pojedinim naplatnim postajama na naplatnim mjestima Jošanica, Podlugovi i Visoko prometovat će se usporeno, pa vozače upozoravamo da poštuju provremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gacko zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:

- M-2 prolaz kroz Neum,

- M-5 Jajce - Donji Vakuf, prolaz kroz Sarajevo,

- M-6.1 Privalj - Posušje,

- M-16.2 Prozor - Jablanica, Donji Vakuf - Bugojno,

- M-17 Lašva - Kakanj.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta na dionici R-445 Kakanj - Visoko u mjestu Dobrinje, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativne pravce.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Gradačac - Pelagićevo (u mjestu Brđani).

Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno mogu prometovati samo vozila ukupne

mase do 15 tona.

__________________________________________

ZIMSKA OPREMA: Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

__________________________________________

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se našoj Asocijaciji na telefon 1288.