Stanje na cestama i prohodnost cesta 2.4.2011

Vozila koja su teža od 5 t nosivosti, a kreću se iz pravca zapada upućivati će se u ulicu Biskupa Barišića prema Vardi, odnosno na pravac Varda - Rodoč - Mostar. Također, vozila koja se kreću iz pravca istoka i sjevera, a u smjeru Čitluka i Širokog Brijega, upućivati će se na alternativni pravac ulicom Hrvatskih branitelja (Bulevar) - Rodoč - Varda - Miljkovići.

Uvjeti za vožnju su povoljni.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
_________________________________________
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom.

Na dionici M-20 Foča - Gacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Na dionici M-19.1 Zvornik - Drinjača, zbog radova u tunelima „Zvornik 1 i 2" promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:
- M-1.8 Šički Brod - Srebrenik,
- M-5 Ustiprača - Višegrad (u naselju Nezuci),
- M-16 Banja Luka - Gradiška (u Klašnicama),
- M-17 Bilješevo - Kakanj.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Koristi se alternativni pravc: Banja Luka - Crna Rijeka - Ugar - Jajce - Donji Vakuf - Turbe. Zabrana će trajati do stvaranja uvijeta za nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-20 Trebinje - GP Ivanjica (na lokaciji Gluva Smokva).

Za teretna vozila sa prikolicom ili poluprikolicom zabrana je prometovanja na M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova).
__________________________________________
Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se našoj Asocijaciji na telefon 1288.
___________________________________________
ZIMSKA OPREMA: Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.