Stanje na cestama i prohodnost cesta 15.3.2012

Dionicama cesta koje prolaze usjecima vozači se upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na postavljanju stacioniranih sustava za mjerenje brzine vozila, na području Unsko-sanske županije na magistralnim cestama (M-5, M-14, M-14.2, M-15 i M-4.2) povremeno će biti izmijenjen režim prometa. Radovi će se izvoditi na više lokacija u periodu od 23.01. do 30.05.2012. godine. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati naizmjenično jednom prometnom trakom. Vozače se moli za oprez i poštivanje postavljene prometne signalizacije na mjestu izvođenja radova.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gacko zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:
- M-2 prolaz kroz Neum,
- M-6.1 Privalj - Posušje,
- M-16.2 Prozor - Jablanica.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta na dionici R-445 Kakanj - Visoko u mjestu Dobrinje, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog oštećenja mosta u mjestu Podkamensko na dionici R-467 Olovo - Ribnica, promet je obustavljen za sve kategorije vozila.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Gradačac - Pelagićevo (u mjestu Brđani).

Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno mogu prometovati samo vozila ukupne mase do 15 tona.

Granični prijelaz Hum zatvoren je za sav promet. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.