Središnja Bosna: Obje vlade primaju plaće!

U Srednjobosanskoj županiji, nakon promjene vlade, pa odlukom Valentina Inzka o vraćanju stare, jedino je sigurna stvar da će obje vlade primati plaće!

Pet ministara Vlade Srednjobosanske županije u tehničkom mandatu, uz plaće i naknadu toplog obroka, pobrinulo se da već na prvoj sjednici po povratku na dužnost izglasuju i dodatak na plaću, jer po ovlaštenju svaki od njih vodi još po jedno ministarstvo, s obzirom da su neki ministri iz ranijeg saziva otišli na druge dužnosti.

Devet članova Srednjobosanske Vlade, koji se nalaze na čekanju i od 26. srpnja ne dolaze na posao, do daljnjeg će primati pune plaće, ali im je uskraćena naknada za topli obrok.

Kako se ne vidi skoro rješenje problema oko imenovanja izvršne vlasti u ovoj županiji, sve ovo je novo opterećenje za porezne obveznike i županijski proračun, koji je opterećen dugovanjima iz ranijeg razdoblja, a među njima su, između ostalog, neisplaćene razlike plaća i naknada budžetskim korisnicima, po pravosnažnim sudskim presudama, piše Onasa.

U Srednjobosanskoj županiji trenutno postoje dvije vlade, stara - koja je vraćena po preporuci visokog predstavnika Valentina Inzka, i nova - izabrana 10. svibnja, koja čeka odluku Ustavnog suda Federacije BiH o rješavanju svog statusa.

bitno.ba