Srbijansko tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv tri osobe zbog zločina u Bijeljini počinjenih 1992.

HDZ BiH, hrvati bih, sud, Mostar, ratni zločin, ratni zločin, crna kronika, Oliver Knezović, neredi Široki Brijeg, Horde zla, Dražen Mikulić, ratni zločin, crna kronika, Vjekoslav Galić, Živko Budimir, Željko Asić, Zulfikar, ratni zločin, Trusina, Mile Vidović, crna kronika, Ranko Trivunović, ratni zločin, crna kronika, Trusina, vehabije, veleposlanstvo, Mevlid Jašarević, Amila Sabljić, Enes Muslić, ivan zelenika, sud bih, pritvor, uskok, ofsajd, sud, crna kronika, crna kronika, droga

... u sastavu Vojske Srpske Republike BiH, 14. lipnja 1992. godine, u Bijeljini, počinili kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopćila je danas služba Tužiteljstva za odnose s javnošću, a prenosi Tanjug.

Optužnica je podignuta protiv Dragana Jovića, Zorana Đurđevića i Alena Ristića, a, kako je navedeno, okrivljeni su ušli u kuću bošnjačke obitelji, oduzeli im novac i stvari i potom višestruko, naizmjenično silovali dvije žene, od kojih se jedna par dana ranije porodila.

Optuženi Dragan Jović zatim je ubio civila pucajući mu u usta, a dvije žene su iz kuće, gole i bose, poveli kroz grad. Oni su potom opljačkali kuću žene invalida, a njenim vozilom "jugo 55" se udaljili sa lica mjesta.

Po izlasku iz grada, na putu ka Brčkom, u mjestu Ljeljenča, zaustavili su vozilo i ispred njega naizmjenično "silovali oštećene i nad njima vršili protivprirodni blud", a onda ih, gole i bose, ostavili na putu i udaljili se sa lica mesta, navedeno je u saopćenju.

Tužitelj predlaže da sud okrivljenima produži pritvor.

Predmet "Bijeljina" je BiH ustupila Srbiji na osnovu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima. Pretkazneni postupak je prethodno vođen pred Osnovnim sudom u Bijeljini.

(Fena)