Srbi najavili mogućnost povlačenja iz institucija BiH

BiH sve više sliči na privatnu državu. Tako se ponašaju pojedini članovi Predsjedništva, poslanici, ministri, diplomati i državni službenici', rekao je Radmanović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Optužio je bošnjačke dužnosnike da djeluju protuustavno i protuzakonito zamjerivši predsjedatelju Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću da zloporabi tu funkciju tijekom posjeta Londonu i razgovorima s dužnosnicima Velike Britanije.

'Ponašanje i izjave koje tamo (Silajdžić) daje su osobno njegove, a ne stajalište Predsjedništva i ne BiH', istaknuo je Radmanović.

Radmanović kritizirao i Alkalaja

Srpski član Predsjedništva kritizirao je i ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja jer je Srbiji uputio prosvjednu notu zbog zahtjeva za uhićenjem Ganića u Londonu. Radmanović je dodao kako nitko od predstavnika Srba u vlasti u BiH nije o tome obaviješten.

Predsjedajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je jučer u London razgovarao s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije iznijevši kritike zbog zadržavanja Ejupa Ganića u pritvoru u Velikoj Britaniji.

Ganić je odlukom Višeg suda jučer u Londonu pušten iz pritvora uz jamčevinu od 300.000 funti i nalazi se pod strogim nadzorom. Do 29. ožujka sudske vlasti Velike Britanije odlučit će hoće li ratnog člana BiH Predsjedništva izručiti BiH ili Srbiji koja ga tereti za ratne zločine počinjene nad pripadnicima JNA na početku rata u BiH 1992. godine.

(Hina)