Sporije odvijanje prometa na Međinama, magistrali Mostar - Jablanica i cesti Buna - Tasovčići

Sporije odvijanje prometa na Međinama, magistrali Mostar - Jablanica i cesti Buna - Tasovčići

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Zbog niskih temperatura upozoravamo vozače na mjestimičnu poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever - Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05 do 21 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21 do 00.30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00.30 do 05 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce - Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se u vremenu od 07 do 16 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-5 Lanište - Ključ,
- M-6.1 Mostar - Široki Brijeg (Međine),
- M-17 Mostar - Jablanica, Buna - Tasovčići,
- M-18 Kladanj - Stupari.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajce promet će biti obustavljen svaki dan u vremenu od 09:00 do 15:00 sati osim nedjelje.
Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na pravce Kola - Stričići - Čađavica - Mrkonjić Grad i Crna Rijeka - Jajce - Mrkonjić Grad.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.