VIDEO  Šovinisti pozivaju na linč nakon gostovanja Nine Raspudića na N1

Šovinisti pozivaju na linč nakon gostovanja Nine Raspudića na N1
Ako vam je u redu kad vam se uskraćuju osnovna politička prava, vi ste "prijatelji Bosne", ukoliko se usudite prozboriti riječ-dvije o tome i kazati kako tome ipak nije tako - vi ste fašisti. I to oni najgori, piše Ivan Crnjac za Dnevnik.ba.

Ova priča svima je poznata. Svi koji su se usudili ikada i na bilo kojoj razini propitati bilo koju građansko-političku mantru lijevih i građanskih stranaka u BiH - doživjeli su prozivke.

Nova žrtva tih i takvih prozivatelja i "branitelja Bosne" je Nino Raspudić. Nino Raspudić gostovao je u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Pressing je svakako napravio jedan svojevrsni iskorak s tim što je uopće ugostio Raspudića.

Kako god, ali ono što se u emisiji pričalo nije se svidjelo jednom broju Pressingovih gledatelja koji su svoje nezadovoljstvo istaknuli u Facebook komentarima na službenoj stranici N1 televizije u Sarajevu.

Iako je otvoreno rekao da je protiv svakog totalitarizma pa tako i fašističkog, odnosno, ustaškog, Raspudić je zbog drugačijeg mišljenja ipak zaradio epitet ustaše, nacionalista, fašista i tome slično.

Ipak, ti i takvi komentatori govore više o sebi i politikama koje zastupaju nego o Raspudiću i politici koju on zastupa.

Mantra da je sve što dolazi iz hrvatskog korpusa u Bosni i Hercegovini ustaško, ponovno se nastavlja. Izgleda da se neki naši sugrađai ne mogu suočiti s činjenicom da je pluralizam mišljenja, ideja, vrijednosti i političkih stavova jedna od najvećih vrijednosti i dosega zapadne civilizacije i tog kuluturološkog spektra.

Iako nije član nijedne stranke, Raspudiću su tako poručili da je "gori od hrvatskih dužnosnika i HDZ-ovaca" te da je "ustaša na baterije" i tipičan "malo školovani nacional socijalista".

Cijelu emisiju možete pogledati na You Tube kanalu N1 i na njihovim stranicama. Ukoliko pronađete podlogu za neke od teza koje se guraju Raspudiću, javite nam se, no mi smatramo kako bi to bio, filozofskim riječnik kazano, Sizifov posao.