VIDEO  Snijeg 'zatrpao' već pola BiH, a polako se spušta prema Hercegovini

Snijeg 'zatrpao' već pola BiH, a polako se spušta prema Hercegovini

U našoj zemlji snijeg se "pojavio" prvo u Krajini, a iz Cazina i okoline su počele dolaziti i prve fotografije. Snijeg je oko 19.30 sati počeo padati i u Sarajevu. Meteorolozi u našoj zemlji najavljuju da će se snijeg zadržati i narednih dana, već je počeo padati i u višim dijelovima Hercegovine.

U utorak, 14. studenog, snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padalina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara.

Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4 stupnja, Temperatura zraka u Hercegovini između sedam i 12 stupnjeva

U srijedu, 15. studenog, snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padalina u Bosni se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 10 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 10 centimetara.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 3 stupnja. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12 stupnja.

U četvrtak, 16. studenog u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 stupnja. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između četiri i osam, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 14 stupnjeva.

U petak, 17. studenog, u Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 0 i četiri, a najviša dnevna temperatura zraka između tri i sedam stupnjeva. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između četiri i sedam, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 15 stupnjeva.