Službeno otvorena zimska turistička sezona na Jahorini

Jahorina
Predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandar Đurić potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za medije podršku ovom olimpijskom centru, zahvalivši turističkim radnicima koji su se i ove godine usprkos nepredvidivim uvjetima potrudili da sve bude spremno za službeno otvaranje sezone.

Podsjetio je da Jahorina i bez snijega predstavlja veliki potencijal, dodajući da sve na ovoj planini na nastavak rada obvezuje i činjenica da Jahorinu posjećuje veliki broj turista i to ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i Srbije, Hrvatske i Slovenije te drugih zemalja svijeta.

Kazao je da će Jahorina ponuditi i novi sadržaj tubinga na planini koji će biti dostupan i najmlađima, a iako visina i kvaliteta snijega limitira dužinu zimske turističke sezone, najavio je da će biti ulagani napori da se i onima koji ne dođu na Jahorinu samo zbog skijanja ponudi što je više moguće različitih sadržaja.

Najavljeno je i da je prioritet osnježavanje staza, jer je na ovoj planini za sada osnježeno 12 posto kapaciteta, a jedna od staza Skočine otvorena je od danas za skijanje.

Olimpijski centar Jahorina je povodom početka zimske sezone organizirao bogat zabavni program, a posjetioce na Jahorini danas će zabavljati članovi grupe "Galija".

SRNA